Gulerodskonfektkage

GulerodskageDette er en af mine nemme hverdagskageopskrifter, som jeg vender tilbage til igen og igen.

Kagen er krydret som en klassisk gulerodskage skal være, men den er alligevel ikke som andre gulerodskager. Den er nemlig mere konfektagtig i konsistensen, og der er hverken rosiner eller nødder i dejen. Kagen har jeg toppet med en lækker vanedannende flødeostecreme og i dette tilfælde hakkede pekannødder, pistacienødder og kakaonibs som pynt, men det står dig frit for at droppe nødderne og lade kagen stå i al sin enkelthed blot med creme og lidt ekstra revet citronskal på toppen.

Kagen skal opbevares på køl og holder sig saftig i flere dage.

Gulerodskage med flødeostecreme

(Antal personer: 6-8)

3 æg

1½ dl sukker

1 dl brun farin

125 g gulerødder

150 g smør

2 dl hvedemel

1 tsk. vaniljesukker

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

½ tsk. stødte nelliker

½ tsk. stødt ingefær

1 knivspids salt

Flødeostecreme:

200 g flødeost, fx Philadelphia

2 dl flormelis

korn af 1 vaniljestang

fintrevet skal af ½ usprøjtet citron

evt. blandede nødder til pynt

 1. Tænd ovnen på 175º. Beklæd en lille springform (Ø 20 cm) med bagepapir i bunden og smør kanterne.
 2. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt med en elpisker. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
 3. Bland hvedemel med alle krydderierne, og sigt det i dejen. Rør gulerødder og det smeltede smør i dejen, og rør dejen sammen.
 4. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen skal virke lidt ubagt. Sæt den til afkøling på en rist og herefter i køleskabet, til den er helt kold.
 5. Flødeostecreme: Rør flødeost, flormelis, vaniljekorn og revet citronskal hurtigt sammen, og smør cremen på kagen. Pynt evt. med hakkede blandede nødder eller blot lidt ekstra citronskal.
 • Pia Sigvardt

  Hej Camilla,
  Var nødt til at prøve din opskrift, da den så helt uimodståelig ud :). Men der må være noget galt med tidsangivelsen… Jeg bagte i en 22 cm springform, 175 grader varmluft og gav kagen 23 min, da den var kølet og skulle over på et fad, var den helt flydende og ubagt i midten !! Ærgeligt… Forsøger nu om jeg kan bage den yderligere. Men til fremtidige bagere af denne kage, så skal den altså have væsentlig længere tid i ovenen ;-).
  Hilser fra Pia

  • Camilla Biesbjerg

   Hej Pia, jeg er ked af at høre, at din kage var flydende – så ærgerligt. Når jeg har bagt den, har 20 minutter været rigeligt.

   Desværre er der jo meget forskel på ovne, så man skal altid tage bagetider med et vist forbehold – nogle ovne bager jævnt og hurtigt, mens andre skal bruge lidt ekstra tid på at opnå den korrekte varme osv. Så man må altid prøve sig lidt frem og lære sin egen ovn at kende.

   I dette tilfælde er det meningen, at kagen skal virke lidt ubagt, når man tager den ud af ovnen, og så skal den efterfølgende sætte sig på køl, til den er helt kold og skærefast. Men den skal selvfølgelig ikke være flydende.

   Jeg håber, du har mod på at prøve den igen en anden gang.

   Tak, fordi du læser med.

   Mange hilsner
   Camilla