Sprød ovnbagt avocado

trin 3

SPONSORERET INDLÆG

Har du nogensinde smagt varm bagt avocado? Ellers har du muligheden nu.

Det smager nemlig overraskende dejligt. Avocadoen får en god mild smag og en lækker, næsten cremet, konsistens.

Man kan fx skære en avocado over i to halve, fjerne stenen,  slå et æg ud i fordybningen i hver halvdel og herefter bage dem i ovnen, til ægget har sat sig. Det er super lækkert til morgenmad eller på brunchbordet. Alternativt kan du gøre som jeg og servere sprøde ovnbagte avocadostykker som en lille eftermiddagssnack eller appetitvækker før en god middag. Det smager også dejligt.

Til de sprøde avocadostykker har jeg brugt en rasp- og krydderiblanding fra Santa Maria, som også kan anvendes, når man vil lave kyllingenuggets. Du er selvfølgelig mere end velkommen til at lave din egen personlige panering af fx japansk pankorasp og dine yndlingskrydderier. Her får du min nemme opskrift.

Sprøde avocadobidder med udskårne grøntsager og chilidip

Tid: 15 minutter. Ovntid: 15 minutter. Antal personer: 4 (som snack)

• 2 avocadoer
• saft af 1 limefrugt
• 1 brev “spice mix for crispy chicken” (50 g)
• olivenolie til at dryppe med

Chilidip:
• 1 dl skyr
• 1 spsk. tomatketchup
• ½ spsk. chilisauce, fx sambal oelek

Til servering:
• udskårne grøntsager efter eget valg, fx små tomater, gulerødder, peberfrugt, bladselleri

1. Tænd ovnen på 200°. Halvér avocadoerne, og fjern stenen. Tag skallen af, og skær hver halve avocado i 4 både, så du ender med 16 stykker avocado i alt. Dryp limesaft på avocadobådene, og vend dem herefter i rasp- og krydderiblandingen, så de er helt dækkede.

2. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og dryp med lidt olie. Bag stykkerne i ovnen i 15 minutter, til de er sprøde og let gyldne.

3. Chilidip: Rør skyr, tomatketchup og chilisauce sammen i en lille skål.

4. Anret de sprøde avocadostykker på et fad sammen med udskårne grøntsager og chilidip – haps, dyp og spis!

råvare

trin 1

trin 2

trin 4

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF SANTA MARIA.