Blåbærmuffins med hvid chokolade og smuldredej

Muffins 4

Forleden gjorde min søde kollega mig opmærksom på, at vi manglede opskrifter på gode blåbærmuffins i vores arkiver. Og det er da en opfordring, man kan forstå.

Så jeg har selvfølgelig været en tur i køkkenet og bagt en pladefuld saftige muffins med lækre blåbær, store stykker hvid chokolade og sprød smuldredej på toppen. Prøv dem allerede i dag, hvis du lige står og mangler noget lækkert til kaffen!

Blåbærmuffins med hvid chokolade og smuldredej

Tid: 20 minutter. Bagetid: 20 minutter. Antal: 12 stk.

Smuldredej:

  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 25 g koldt smør

Blåbærmuffins:

  • 100 g smør
  • 100 g yoghurt naturel
  • fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hvid chokolade
  • 150 g blåbær
  • 12 muffinforme

1. Crumble: Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen til en rustik smuldredej. Sæt skålen med smuldredej på køl, mens du laver dine blåbærmuffins.

2. Blåbærmuffins: Tænd ovnen på 200º. Smelt smørret, og rør det sammen med yoghurt og fintrevet citronskal.

3. Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør smørblandingen i efterfulgt af hvedemel, bagepulver og salt. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen sammen med blåbærrene.

4. Fordel dejen i muffinformene, og drys smuldredej på toppen.

5. Bag kagerne i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.

Muffins 1

Muffins 2

Muffins 3

Muffins 5