Bagt havregrød med blåbær

bagt-groed_ny

De sidste mange år har min morgenmad på helt almindelige hverdage primært bestået af havregryn. Ganske enkelt fordi det er lynhurtigt at lave, og fordi det mætter godt. Enten spiser jeg det helt plain overhældt med mælk og blandet med rosiner og hakkede nødder, eller også koger jeg det til havregrød og topper det med en smørklat, lidt kanel og et æble skåret i små tern. Jeg elsker det, og mine børn elsker det.

Men nu er jeg altså faldet pladask for denne luksusudgave af min klassiske morgenhavregryn. Det er havregrød bagt i ovnen sammen med nødder, frugt og bær, og det smager næsten ligesom en dessert.

Du kan variere fyldet med andre bær og andre nødder, og hvis du ønsker den sødere, kan du dryppe lidt ahornsirup eller flydende honning over din portion ved servering. Her får du min nemme version.

Bagt havregrød med blåbær

(3 portioner)

100 g blåbær (evt. fra frost)

100 g grovvalsede havregryn

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. kanel

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. kardemomme

1 tsk. bagepulver

1 æg

2½ dl skummetmælk

1 spsk. ahornsirup

1 tsk. smagsneutral olie, fx solsikkeolie

1 moset banan

30 g mandler

20 g græskarkerner

Til servering:

3 spsk. skyr

 1. Tænd ovnen på 200 grader. Fordel blåbærrene i bunden af et smurt lille ovnfast fad.
 2. Bland havregryn, krydderier og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg, mælk, sirup og moset banan sammen i en anden skål, og rør herefter denne våde blanding sammen med den tørre blanding.
 3. Hæld havregrødsblandingen over blåbærrene i fadet, og drys mandler og græskarkerner på toppen.
 4. Bag havregrøden i ovnen i ca. 25 minutter. Servér den lun med en skefuld skyr på toppen.
 • Dorte P

  Kan man bage den og spise den dagen efter?

  • admin

   Hej Dorte, jeg synes helt klart den er bedst nybagt. Ligesom almindelig havregrød bliver den meget fast i konsistensen, når den bliver kold. Så jeg vil helt klart anbefale, at du spiser den lun og friskbagt. God fornøjelse (-: