Farverig spidskålssalat

Denne fine spidskålssalat lavede jeg til en familiefrokost for et stykke tid siden. Jeg havde indkøbt et grønt og et rødt spidskål og resten freestylede jeg ud fra, hvad jeg havde i køleskabet.

Der er gang i både farver og konsistenser i denne salat, og jeg er vild med den.

Jeg serverede salaten som en del af en frokostbuffet til 20 personer, men du kan stort set servere den til alt slags kød. Kylling, svinekød, lam – you name it. Brug hvad du har i køleskabet eller køkkenhaven, og sæt dit eget præg på salaten. Radiser og friskbælgede ærter vil fx være rigtig lækkert. Her får du min opskrift. Velbekomme!

Farverig spidskålssalat med æbler, mandler og edamamebønner

(1 STOR portion!)

1 grønt spidskål

1 rødt spidskål

2 æbler

5 forårsløg

200 g edamamebønner fra frost, optøede

1 bundt persille

100 g mandler

Dressing:

½ dl olivenolie

1½ tsk. dijonsennep

1½ tsk. flydende honning

2 spsk. citronsaft

fintrevet citronskal af ½ usprøjtet citron

salt og friskkværnet peber

  1. Skyl og snit begge slags spidskål fint. Skær æblerne i tern, og snit forårsløgene fint. Bland det hele sammen i en skål.
  2. Optø edamamebønnerne, og hak persillen fint. Bland begge dele i salaten.
  3. Rist mandlerne gyldne på en varm og tør pande. Hak dem groft. Vend halvdelen rundt i salaten.
  4. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Vend dressingen i salaten – måske skal du ikke bruge det hele. Salaten skal kun lige dækkes af dressingen – endelig ikke svømme i den!
  5. Anret salaten i en serveringsskål, og lad den gerne trække på køl i 1 times tid. Drys resten af de ristede mandler på toppen af salaten lige inden servering.