Spidskålsalat med asparges, hytteost og dild

Indrømmet – jeg er ret glad for spidskål… Se bare her og her.

Denne spidskålsalat oser af sommer og er dynget til med hjemmedyrket dild fra haven. Den er sprød og lækker, men samtidig let cremet på grund af hytteosten. Jeg serverede salaten en aften, hvor vi smed bøffer og majskolber på grillen, og den var perfekt som aftenens grønne tilbehør.

I salaten har jeg brugt bælgede edamamebønner (fra frost), men udskift gerne med friskbælgede ærter i stedet.

Spidskålsalat med asparges, hytteost og dild

Tid: 20 minutter. Antal personer: 6

  • 1 spidskål
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 g bælgede edamamebønner (fra frost)
  • 1 lille bæger hytteost (200 g)
  • fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
  • 1 stor håndfuld dild
  • salt og friskkværnet peber

Skyl og snit spidskålen fint. Knæk den nederste grove ende af aspargesene, og skær dem i skrå skiver.

Hæld de frosne edamamebønner i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter, og hæld så vandet fra.

Rør hytteost, revet citronskal og hakket dild sammen i en skål, og krydr med salt og peber

Bland spidskål, asparges og edamamebønner sammen, og vend hytteostblandingen rundt i salaten. Anret i en skål eller på et serveringsfad, og pynt med ekstra dild.