Efterårets nemmeste æblekage

Der findes et hav af skønne opskrifter på æblekager, men lige præcis dén her er du altså nødt til at prøve!

Det er en god, gedigen skærekage, som er blød og saftig, fyldt med æbler og store stykker mørk chokolade, og så dufter og smager den vidunderligt af både vanilje og kardemomme.

Kagen er noget af det simpleste at røre sammen, og alligevel sidder den lige i skabet.

Hjemme hos mig fik kagen hurtigt ben at gå på, da både min mand og børnene fandt ud af, at ét stykke slet ikke var nok…

Æblekage med mørk chokolade

Tid: 25 minutter. Bagetid: Ca. 50 minutter. Antal personer: 6-8

  • 4 æbler
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 125 g mørk chokolade
  • 150 g blødt smør
  • 250 g lyst rørsukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1/4 tsk. salt
  • en springform, 22-24 cm. i diameter
Til servering:
  • flormelis
  • lidt ekstra mørk chokolade
  • cremefraiche eller flødeskum

Tænd ovnen på 175° grader. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.

Skræl æblerne, og skær dem i tern (uden kernehus). Vend dem sammen med vaniljesukker i en skål, og stil dem til side. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker cremet med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Sigt hvedemelet, og rør det i dejen sammen med bagepulver, kardemomme, ingefær og salt. Vend halvdelen af æblerne og halvdelen af chokoladen i dejen.

Fordel dejen i formen, og drys den sidste halvdel æbletern og hakket chokolade ud over dejen. Tryk det hele let ned i dejen.

Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter. Den vil stadig være en smule fugtig i midten pga. æblerne. Afkøl kagen på en rist.

Drys kagen med sigtet flormelis og evt. lidt hakket chokolade, og servér med cremefraiche eller letpisket flødeskum.