Hjemmelavet kirsebærsauce & glædelig jul

Med kun 2 dage tilbage til jul er det ved at være sidste udkald til at få styr på julemiddagen. I år er jeg værtinde for juleaften og derfor er der nok at strege ud på tjeklisten.

  • Flæskestegen er lagt i saltlage og klar til langtidsstegning √
  • Svigermor medbringer gåsen √
  • Rødkålen er syltet √
  • Den sprøde salat, kartofler, sauce og div. tilbehør er planlagt og indkøbt √
  • Aspargeskartofler til brunede kartofler koges og pilles den 23. december √
  • Risengrød til risalamande koges den 23. december √
  • Mandler til risalamande smuttes den 23. december √

Så mangler jeg bare den hjemmelavede kirsebærsauce, og den laver jeg idag.

Kan du huske mit indlæg fra i sommer vedrørende kirsebær? Ellers kan du læse det lige HER.

(Foto: Betina Hastoft)

Kirsebærrene udstenede og halverede jeg nemlig allerede tilbage i juli måned og kom dem i fryseren. Og nu er det så E N D E L I G blevet tid til at dele min opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce med jer.

Der findes mange dejlige færdigkøbte kirsebærsaucer i handlen, men jeg er mest tilhænger af min egen hjemmelavede version, som er fyldig og rig i smagen, og som er den perfekte ledsager til julens lækre, vaniljeprikkede risalamande.

Har du ikke som jeg været på forkant med kirsebærrene, kan du være heldig at finde dem på frost i velassorterede supermarkeder – jeg har fx tidligere købt dem i REMA1000 og i INCO i Kødbyen.

Jeg håber, du har lyst til at prøve at lave din egen kirsebærsauce, og jeg lover dig, at det er nemmere end du tror!

Rigtig glædelig jul (-:

Hjemmelavet kirsebærsauce

Tid: 25 minutter. Antal personer: 6

70 g lyst rørsukker
korn af ½ vaniljestang
1 spsk. mørk sirup
½ dl vand
1½ dl friskpresset appelsinsaft
1½ dl portvin
350 g udstenede og halverede kirsebær (fra frost)
2 tsk. majsstivelse rørt ud i ca. ½ dl vand
evt. 1 spsk. mandellikør, fx Amaretto
  1. Kom rørsukker, vaniljekorn, sirup, vand, appelsinsaft og portvin i en gryde, og bring det langsomt i kog. Lad det småkoge i 2 minutter.
  2. Tilsæt de udstenede kirsebær, og bring det i kog igen. Skru ned for varmen, og lad det småkoge i 10 minutter.
  3. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld blandingen i gryden i en tynd stråle under omrøring. Kog, til saucen jævner, og melsmagen er forsvundet. Smag evt. kirsebærsaucen til med lidt mandellikør, hvis du har lyst – det smager virkelig dejligt.
  4. Servér kirsebærsaucen lun oven på risalamande. Lav den gerne 1-2 dage i forvejen, opbevar den på køl, og lun den blot igen før servering.