De lækreste rabarberhorn

Det fantastiske sommervejr i Danmark bliver bare ved og ved, og jeg må indrømme, at jeg får spist langt flere is i haven end jeg får bagt kager i køkkenet i disse dage.

Men nu har jeg endelig en ny opskrift klar til jer.

Idag skal du nemlig forkæles med søde, sprøde og vanedannende gode kærnemælkshorn med marcipan og rabarber. De dufter forrygende af smør og nostalgi, og af alle de kager jeg ellers bager og har bagt i tidens løb, så er disse horn faktisk noget af dét jeg elsker allermest at sætte tænderne i. Det er klassisk og godt og eminent til en kop te eller kaffe i solen.

Jeg håber, at du har lyst til at bage dem i weekenden. Det fortjener du!

Kærnemælkshorn med marcipan og rabarber

Tid: 40 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 16-18 minutter. Antal: 8 stk.

Gærdej med kærnemælk:

  • 260 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 150 g smør
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær

Marcipanfyld med rabarber:

  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan
  • 2 stængler rabarber (gerne røde vinrabarber)

Pensling og drys:

  • ½ æg til pensling
  • 15 g mandler
  • 1 spsk. perlesukker
  1. Bland hvedemel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
  2. Lun kærnemælken, til den er håndvarm, og rør gæren ud i den. Hæld den lune væske i melblandingen, og saml dejen med hænderne, men uden at ælte. Tilsæt evt. en smule mere hvedemel, hvis dejen klistrer. Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  3. Marcipanfyld med rabarber: Rør smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en remonce. Skyl og rens rabarberne, og skær dem i tynde skiver på ca. ¾ cm.
  4. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en stor cirkel på ca. 35 cm. i diameter. Skær dejen ud i 8 lige store trekanter.
  5. Læg en skefuld marcipanremonce i den brede ende på hver trekant, og fordel 5-6 stykker rabarber oven på remoncen. Rul trekanterne sammen til horn, og læg dem på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad. Lad hornene hæve på bagepladen i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 180°. Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med finthakkede mandler og perlesukker. Bag kærnemælkshornene i ovnen i 16-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist, og servér dem lune og friskbagte.