Opskriftindeks

Juleis med chokolade, marcipan og Amarena-kirsebær

Trænger du til lidt fornyelse juleaften istedet for den klassiske risalamande, eller mangler du den perfekte julefrokostdessert? Så vil denne juleis med mørk chokolade, marcipan, brændte mandler og aromatiske Amarena-kirsebær uden tvivl vække lykke.

Personligt bliver jeg aldrig træt af risalamande, men denne julede parfait smager altså så godt, at den er en stærk kandidat til at vippe risalamanden af pinden. Eller hvorfor ikke bare servere begge slags?

Parfait er den nemmeste måde at lave is på. Den er kendetegnet ved, at massen ikke varmes op, og at fløden piskes til flødeskum, hvilket gør parfaiten naturligt luftig. Det er derfor den ideelle måde at lave is på, hvis man ikke har en ismaskine.

Brug gerne parfaiten som en god grundopskrift, som kan bruges til mange flere varianter af is. Skift fx det julede fyld ud med friske bær, citron, mælkechokolade, lakridsgranulat eller hvad du nu har lyst til at krydre din klassiske vaniljeparfait med.

God fornøjelse med opskriften, og god weekend!

Parfait med chokolade, marcipan, brændte mandler og Amarena-kirsebær

Tid: 25 minutter. Frysetid: Mindst 8 timer. Antal personer: 6

Juleparfait:

4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
korn af ½ vaniljestang
1 knivspids salt
5 dl piskefløde
75 g mørk chokolade
75 g brændte mandler
100 g marcipan
125 g syltede Amarena-kirsebær
en aflang fryseegnet form, ca. 25 x 12 cm.
Servering:

25 g mørk chokolade

  1. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og salt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
  2. Pisk fløden til blødt skum, og vend den sammen med æggemassen, så du får en jævn iscreme.
  3. Hak chokolade og brændte mandler groft. Skær marcipan i små tern. Halvér kirsebærrene. Vend forsigtigt chokolade, mandler, marcipan og kirsebær i iscremen.
  4. Beklæd formen med husholdningsfilm, så det hænger ud over siderne. Hæld iscremen i formen, og glat overfladen med en paletkniv. Luk forsigtigt husholdningsfilmen sammen omkring iscremen, og sæt den i fryseren i mindst 8 timer.
  5. Servering: Tag parfaiten ud af fryseren 5 minutter før servering, og skær den i tykke skiver. Anret dem på desserttallerkener, og pynt med høvlet mørk chokolade.

(Foto: Columbus Leth)

Julet æblekage med marcipan og granatæblekerner

Sidste år til jul lavede jeg denne opskrift på æblekage med marcipan, mandelflager og funklende røde granatæblekerner til magasinet SPIS BEDRE. Den var et stort hit både for øjet og ganen, og jeg synes absolut, den fortjener en gentagelse.

Kagen fungerer efter min mening eminent som adventskage sammen med gløgg og æbleskiver, men den er selvfølgelig også meget velegnet resten af året til en god kop kaffe eller te.

Kagen er blød og saftig, let krydret, og smagen af marcipan og æbler er jo en evigt god kombination, som altid holder.

Fik du ikke fingrene i opskriften i magasinet sidste år, får du den af mig idag. Jeg håber, du har lyst til at forkæle dine nærmeste med denne dejlige og simple kage, som i mine øjne oser af jul og julehygge.

Æblekage med marcipan og granatæblekerner

Tid: 20 minutter. Bagetid: 35-40 minutter. Antal personer: 8-10

130 g blødt smør
130 g sukker
1 vaniljestang
150 g marcipan
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. salt
2 æbler
25 g mandelflager
en springform, 22-24 ccm. i diameter
Til servering:
½ granatæble
1 tsk. flormelis
  1. Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen.
  2. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og groftrevet marcipan til en cremet masse med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg.
  3. Bland hvedemel, bagepulver, krydderier og salt, og sigt det i dejen. Riv det ene æble på den grove side af et rivejern, og rør det i dejen. Rør dejen jævn og ensartet.
  4. Fordel dejen i formen. Skær det andet æble i tynde både, og fordel dem oven på dejen i et taglagt mønster. Drys med mandelflager. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, og afkøl den på en rist.
  5. Servering: Bank kernerne ud af det halve granatæble med bagsiden af en stor ske, og kassér de hvide hinder. Pynt kagen med sigtet flormelis og granatæblekerner lige inden servering.

Nemme rustikke flutes

Jeg er inde i en rigtig god bageperiode for tiden. Brød og boller flyver ind og ud af ovnen, og jeg elsker selvsagt duften i mit lille hjemmebageri.

Fornylig fik du opskriften på hjemmebagte bløde boller (se HER), og idag skal du have opskriften på de lækreste rustikke flutes, som byder på sprød skorpe, store lufthuller og en fantastisk smag.

En sød kollega tippede mig om opskriften, og så blev jeg simpelthen nødt til at prøve den af med det samme. Og sikke en succes! Opskriften var super nem og gav 2 flotte flutes med store lufthuller og en tilsvarende meget tilfreds Camilla (-:

Dejen er bagt med manitobamel, som er kraftigt hvedemel med en unik bageevne, der giver luftige brød med sprød skorpe, som i virkeligheden er hele hemmeligheden bag disse nemme og velsmagende brød. Hvis du ikke allerede kender til denne meltype, så er det slet ikke for sent! Manitobamel kan nemlig købes i stort set alle supermarkeder fx af mærket FINAX (det har jeg brugt i denne opskrift).

Brødene er alsidige og kan bruges til det hele: På morgenbordet med smør, ost og marmelade, som tilbehør til salat og suppe, som tapasbrød eller måske på julefrokostbordet.

Jeg håber, du har lyst til at gå i køkkenet og prøve min nemme opskrift. Du vil ikke fortryde det.

God søndag!

Rustikke flutes med manitoba-hvedemel

Tid: 15 minutter. Hævetid: 6-8 timer. Bagetid: 20-25 minutter. Antal: 2 stk.

5 dl lunkent vand
10 g gær
1½ tsk. sukker
50 g fuldkornshvedemel (eller anden grov meltype)
550 g manitoba-hvedemel
1½ tsk. salt
  1. Hæld lunkent vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, og rør rundt.
  2. Tilsæt fuldkornsmel, manitoba-hvedemel og salt, og rør dejen sammen med en gaffel eller stor ske, til den er samlet og har konsistens som tyk grød.
  3. Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad dejen hæve på køkkenbordet ved stuetemperatur i 6-8 timer.
  4. Tænd ovnen på 275° varmluft.
  5. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og hak den over i to stykker med en dejspatel. Dejen skal IKKE æltes, men blot lige foldes sammen til 2 flutes. Læg dem over på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag brødene i den meget varme ovn i 20-25 minutter, til de er gennembagte og har fået en sprød og gerne lidt mørk skorpe. Tag brødene ud, og lad dem køle af på en rist indtil servering.

Gør madlavningen lidt lettere

INDLÆGGET ER SPONSORERET.

For mig er det at stå i et køkken nærmest helt terapeutisk. Når mit fokus er på maden og madlavningen, er det nemlig ikke alle mulige andre steder. Og det er altså meget rart indimellem.

Desværre kan det at stå i et køkken også nogle gange have den helt modsatte effekt – specielt når alt ikke går som forventet. Når tingene driller, klistrer eller laver uønskede pletter, så kommer frustrationerne langsomt snigende – og øv for det, når det nu ellers kan være noget så dejligt at tilbringe tid i køkkenet!

Derfor er det rart at have nogle produkter ved hånden, som man kender og ved fungerer. I denne anledning sender jeg mine varmeste tanker og anbefalinger til Toppits og deres bagepapir, plastfolie og alufolie. Disse produkter gør lige madlavningen dét lettere – og er derfor et godt værn mod eventuelle køkkenfrustrationer.

Bagepapir, der slipper nemt

 

Mmm… nu blev jeg helt lækkersulten. Kanelsnegle ér og bliver bare noget af det bedste – og det er uden tvivl først og fremmest på grund af den lækre remonce. Derfor er det altså også bare surt, når den klistrer fast på bagepapiret og derved går til spilde. Heldigvis er der en rigtig god struktur i bagepapiret fra Toppits, der gør, at remoncen netop ikke klistrer fast, men at den derimod slipper nemt. Hurra for det!

Bagepapiret fra Toppits kommer i ark, og du slipper dermed for selv at rive det af i passende størrelser.

 

Endelig en plastfolie, der ikke klistrer sammen!

Fra den ene lækkersult til den anden. Og til et andet produkt, jeg er kommet til at sætte særlig meget pris på: Plastfolien, der ikke klistrer sammen <3

 

Det er dejligt nemt at lave lakseroulade ved hjælp af plastfolien fra Toppits. Den er let at rive af rullen, den driller ikke, og så er kvaliteten så stærk, at man ikke skal frygte for huller undervejs – en ret god egenskab, når man fx skal rulle en lakseroulade. Plastfolien lukker desuden helt tæt om lakserouladen, så den har de bedste betingelser for at sætte sig ordentligt i fryseren.

Hold på varmen med en god alufolie

 

Selvom kvaliteten af alufolie måske ikke er det, man tænker mest over i hverdagen, så kan man alligevel mærke en tydelig forskel, når man laver bagte kartofler. Ved at pakke kartoflerne ind i alufolie af god kvalitet, sikrer man nemlig, at varmen fordeles jævnt, når kartoflerne er i ovnen.

Desuden holder kartoflerne efterfølgende meget bedre på varmen – så er du ikke lige helt klar med tilbehøret, så kan kartoflerne sagtens passe sig selv imens uden at blive kolde.

Læs mere om produkterne på: https://www.toppits.dk

Bløde hjemmebagte boller

Du kender dem godt. De bløde, saftige og hjemmebagte boller, som alle elsker. Ingen hårde skorper og ingen fuldkorn eller grove meltyper. Bare ren og skær nydelse!

Disse boller er lige præcis sådan. Nemme at bage, fantastiske at sætte tænderne i. De er perfekte som fødselsdagsboller sammen med varm kakao, på morgenbordet i weekenden, eller blot til en kop te om eftermiddagen. Og selvfølgelig med koldt smør. Altid smør, uhm!

Min hemmelighed til bløde boller er ganske enkel – der skal simpelthen kærnemælk i dejen. Ikke sødmælk, ikke letmælk. God, gammeldags kærnemælk, som sørger for saftig konsistens og for at holde bollerne bløde og lækre i flere dage. Min hemmelighed er hermed afsløret, og du må hellere end gerne kopiere den (-:

Opskriften får du selvfølgelig af mig idag.

Rigtig god fornøjelse i bagekøkkenet!

Bløde fødselsdagsboller

Tid: 20 minutter. Hævetid: Ialt 1 time. Bagetid: Ca. 12 minutter. Antal: 12 stk.

6 spsk. lunkent vand
50 g gær
50 g smør
3 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1½ tsk. salt
500-525 g hvedemel
1 æg til pensling
Til servering:
koldt smør
  1. Hæld lunkent vand i en skål, og opløs gæren heri. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle en smule af.
  2. Rør smeltet smør og kærnemælk i gærblandingen, og tilsæt herefter æg, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
  3. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord. Form dejen til 12 runde boller, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dæk bollerne med et rent og fugtigt viskestykke, og lad dem hæve igen i 30 minutter.
  4. Tænd ovnen på 220°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  5. Servering: Afkøl bollerne på en rist, og servér dem lune og friskbagte med koldt smør til.

Vild med hjemmebagte boller? Så tag et kig på mine tidligere opskrifter på fx chokoladeboller og bløde æblebrud lige her og her.

Koldhævede brunchboller – en weekendfavorit

INDLÆGGET ER SPONSORERET.

Åh, de efterårsmorgener. Det er som om min kærlighed til suppe, lune simreretter og nybagte boller stiger i takt med, at temperaturen falder.

Duften af nybagte boller om morgenen er der ikke meget, der kan slå – det skulle da lige være nybagte boller med koldt smør (-:

Derfor er koldhævede brunchboller også én af mine største favoritter. Det er lynhurtigt at røre dejen sammen om aftenen, og om morgenen skal dejen blot sættes på bagepapir og ind i ovnen. Det bliver altså ikke meget nemmere.

Al hjælp modtages med kyshånd…

Som med al andet madlavning er det dog sjovest at stå i køkkenet, hvis alt forløber gnidningsfrit. Og hvis der er noget, der sjældent forløber gnidningsfrit – i hvert fald hos mig – så er det altså al beskæftigelse med plastfolie/husholdningsfilm. Nøj, hvor har vi haft vores kampe!

Men plastfolie skal der altså til, når bolledejen skal overdækkes og hæve på køl natten over.

Derfor blev plastfolien fra Toppits også modtaget med kyshånd. Plastfolien er nemlig først og fremmest utroligt nem at afrive, og bedst af alt – så klistrer den ikke sammen. Og det er nok her, jeg oftest har mistet tålmodigheden og vendt mig mod alufolien i stedet.

Men alufolie er altså bare ikke helt så godt et overdække til koldhævede boller som plastfolien. Denne plastfolie er specielt god, da den lukker helt tæt om skålen – og jo tættere, den lukkes til, jo bedre betingelser får dejen for at hæve. Desuden slipper du for køleskabslugt i dejen, hvilket selvfølgelig også er vigtigt.

Så klart en anbefaling af Toppits plastfolie herfra – sammen med en opfordring til at få bagt koldhævede brunchboller, hvis du ligesom jeg er helt vild med duften og smagen af nybagt brød om morgenen.

Find fx en god opskrift på koldhævede boller lige HER.

Eller prøv mine koldhævede surdejsboller eller koldhævede chokoladeboller fra tidligere her på bloggen.

Mmm… nu får jeg helt lyst til at bage igen!

Læs mere om produktet på: https://www.toppits.dk

Julen starter da i november

Hvis du ikke allerede har bemærket det, så er der et nyt, lækkert og ekstra tykt SPIS BEDRE på gaden lige nu.

SPIS BEDRE nr. 11 er det første af årets to julenumre, som er spækket med inspiration og nemme opskrifter til julens favoritmad. Glæd dig blandt andet til flæskesteg, frikadeller og hjemmelavet leverpostej, smukke julekager med indbagt overraskelse, nye bekendtskaber på julefrokostbordet samt risengrød på 4 måder.

Jeg skal selv inden længe igang med fordejen til honninghjerterne på side 38 i bladet, og mine børn sukker efter at få lov at trille årets første pebernødder allerede nu, hvor vi kun lige er gået ind i november måned. Men pyt – jeg ELSKER heldigvis julen ligeså meget som dem, så jeg er helt med på ideen!

(Forsidefoto: Columbus Leth)

Skal du også have fingrene i det nye julemagasin? Køb det i din bladkiosk, eller bestil et abonnement på spisbedre.dk.

(Øverste Foto: Winnie Methmann)

Lækker marinade til kylling og grøntsager

INDLÆGGET ER SPONSORERET.

Forleden lavede jeg helt simpel aftensmad: Kylling med grøntsager! Både kylling og grøntsager havde jeg marineret på forhånd, og det blev SÅ lækkert!

Derfor bliver jeg selvfølgelig nødt til at dele opskrifterne med jer – ingen skal snydes for et så lækkert og helt igennem nemt måltid. Desuden tager det kun få minutter at bikse en marinade sammen, så en nemmere måde at gøre din kylling eller grøntsager indbydende på findes næppe.

Før i tiden lavede jeg altid mine marinader i almindelige fryseposer med en god knude på. Desværre blev knuden aldrig helt god nok til at forhindre en anelse fedtstof i at slippe ud… og hvis du selv har prøvet det samme, så ved du også, at en anelse fedtstof pludselig bliver til en helt indsmurt frysepose, der er knap så lækker at røre ved nogle timer efter.

Derfor prøvede jeg som noget nyt at lave mine marinader i zipper-poser fra Toppits, og jeg må indrømme, at det gjorde hele marinadeprojektet en del mere hygiejnisk og overkommeligt. Intet fedtstof slap forbi lynlåsen – selv ikke i mine voldsomme rystebevægelser, da marinade og grøntsager/kylling skulle fedtes godt ind i hinanden. Så klart en anbefaling herfra – sammen med en lille venlig ”advarsel”: Once you go zipper, you never go back 😉

Her får du opskrifterne på en lækker barbecuemarinade til kylling og en ligeså lækker urtemarinade til grøntsager. Opskrifterne er kun til selve marinaderne og altså ikke til tilberedningen bagefter, men både kylling og grøntsager egner sig fint til tilberedning på både panden og i ovnen – det er helt op til dig!

Urtemarinade til grøntsager

Tid: 10 minutter. Antal personer: 4

600 g blandede grøntsager, fx peberfrugt, squash, champignoner, aubergine og rødløg
Urtemarinade:
1 dl olivenolie
½ dl balsamicoeddike
2 tsk. flydende honning
1 kvist frisk rosmarin
3 kviste frisk timian
salt og friskkværnet peber
  1. Kom olivenolie, balsamicoeddike og honning i en Zipper pose. Hak rosmarin og timian fint, hæld det i posen, og krydr med salt og peber. Luk posen, og ryst marinaden godt sammen.
  2. Skyl grøntsagerne, og skær dem i grove stykker. Læg de udskårne grøntsager ned i posen, og massér dem godt ind i marinaden. Lad grøntsagerne marinere på køl i 30 minutter inden tilberedning.

 

Barbecuemarinade til kylling

Tid: 5 minutter. Antal personer: 4

600 g kyllingefilet
Barbecuemarinade:
1 dl olivenolie
½ dl ketchup
2 spsk. brun farin
2 spsk. soja
1 spsk. æbleddike
1 tsk. sambal oelek (eller anden chilisauce)
  1. Hæld alle ingredienser til marinaden i en Zipper pose, luk posen, og ryst det godt sammen.
  2. Læg kyllingekødet ned i posen, og massér det godt ind i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 2 timer (gerne længere) inden tilberedning.

Læs mere på: https://www.toppits.dk

Nem hjemmelavet sorbet

INDLÆGGET ER SPONSORERET.

Lige så glad som jeg kan være for at bruge mange timer i køkkenet og rigtig hygge om maden, lige så nemt må det også gerne være andre dage. Specielt når den søde trang pludselig melder sin ankomst – så skal det altså bare gå stærkt!

Min go to-ret i sådanne situationer – og når det stadig gerne skal være lidt sundt – har i et stykke tid været den efterhånden velkendte bananis eller ”nice cream”, som den også kaldes. En supersimpel ret, hvor du lynhurtigt kan blende nogle frosne bananer og vupti, så er der en skøn sorbetlignende og virkelig lækker isdessert klar på ingen tid.

Desværre kræver bananisen, at man på forhånd har taget højde for den potentielle sukkertrang og lagt bananer i fryseren . Derfor har jeg været lidt på jagt efter et alternativ, der kan laves uden videre forberedelse, og nu har jeg heldigvis fundet et!

Sorbet på rekordtid

Zip’n shake sorbet er det perfekte alternativ, hvis du spørger mig. Både fordi du selv kan vælge, hvilken frugt eller hvilke bær, du har lyst til, men også fordi, du kan lave det på bare 10 minutter – og helt uden forberedelsestid.

Alt du skal bruge til zip’n shake sorbet er groft salt (½-1 dl), isterninger (ca. 1 isterningpose), frugt- eller bærpuré, et viskestykke og to forskellige størrelser zipper-poser (genlukkelige plastikposer med lynlås).

Jeg bruger zipper-poser fra Toppits, da jeg synes, kvaliteten er helt i top – og her tænker jeg specielt på, at lynlåsene ikke pludselig går i stykker, så man midt i en omrystning eller andre finurlige køkkenaktiviteter pludselig står med mad ud over det hele (inklusive én selv!).

Her kan du se en trin for trin-guide til at lave din helt egen lækre sorbet (selvfølgelig med en lækker topping på – opskriften er i bunden af opslaget). Du kan bruge en valgfri puré alt efter smag. Til denne guide har jeg blendet to mangoer, hvilket klart kan anbefales. Derudover har jeg også lavet et par lækre portioner med skovbær og fersken, men det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser.

Zip’n shake – trin for trin: 

 Min portion med to mangoer passede til 4 serveringer.

  1. Kom puré i en lille zipper-pose, og luk den.
  2. Kom isterninger og groft salt i en stor zipper-pose.
  3. Læg den lille pose med puré ned i den store pose, og luk til.
  4. Pak posen ind i et viskestykke, og ryst i 5 minutter.

Nyd din nylavede sorbet med ahornristede nødder på toppen. Velbekomme!

Ahornristede nødder

Tid: 5 minutter. Ovntid: 8-10 minutter.

100 g pekannødder
2 spsk. ahornsirup
1/4 tsk. flagesalt
  1. Tænd ovnen på 200°. Rør pekannødder, ahornsirup og flagesalt sammen i en skål.
  2. Fordel nøddeblandingen på en bageplade med bagepapir, og rist det i ovnen i 8-10 minutter, til nødderne er sprøde. Lad nøddeblandingen køle helt af på bagepapiret, og bræk det herefter fra hinanden. Hak den afkølede nøddeblanding groft med en kniv.
  3. Hæld nøddeblandingen i en skål, og brug den som drys på is.

Dagens lækre sorbeter – her med mango, fersken og skovbær.

Læs mere på: https://www.toppits.dk

Mazarintærte med hindbærmarmelade

Saftig, marcipansød tærte med hindbærmarmelade og et lækkert lag kransekage på toppen. Idag får du opskriften på denne stjernegode tærte, som smager fantastisk friskbagt, men som er mindst ligeså saftig og velsmagende på anden- og tredjedagen.

Tærten var en del af et lille tærtedessertbord, som jeg serverede for gæster sidste weekend, og inspirationen til tærten fik jeg fra bogen Cakenhagen, som er skrevet af den dygtige konditor Torben Bang. Hans tærte “abrikosdrøm” har jeg sukket længe efter at smage, så med den i baghovedet gik jeg selv i køkkenet og bagte min egen version med hindbærmarmelade i stedet for abrikosmarmelade.

Min tærte består (som altid) af smørbagt mørdej med mandelmel, sød marcipanmasse, frisk hindbærmarmelade og kransekagemasse. Jeg har bagt min tærte i en mindre tærteform med løs bund (20 cm. i diameter), men da tærten er meget smagsintens og nærmest konfektagtig rækker den langt – ihvertfald til 8 personer.

Har du god tid, laver du selvfølgelig hindbærmarmeladen selv. Det havde jeg ikke, så jeg snød og købte en god, økologisk hindbærmarmelade på glas, og det fungerede aldeles fint.

God fornøjelse med opskriften, og rigtig dejlig weekend til dig!

Mazarintærte med hindbærmarmelade

Tid: 45 minutter. Hævetid: I alt 2 timer. Bagetid: I alt 25-30 minutter. Antal personer: 8

100 g hindbærmarmelade
Mørdej:
½ vaniljestang
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 knivspids salt
½ æg
25 g mandelmel
130 g hvedemel
en tærteform, 20 cm. i diameter
Mazarin:
85 g marcipan
85 g sukker
85 g blødt smør
2 små æg (str. S)
25 g mandelmel
Kransekagemasse:
100 g marcipan
35 g sukker
10 g flydende honning
1 æggehvide
Pynt:
1 tsk. frysetørrede hindbær
evt. rød skovsyre
  1. Mørdej: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
  2. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så dejen dækker formens bund og kanter. Skær overskydende dej væk. Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.
  3. Mazarin: Bland groftrevet marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt det bløde smør, og rør det sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg til en ensartet masse. Rør mandelmelet i.
  4. Tænd ovnen på 180°. Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel mazarinmassen heri i et jævnt lag. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og næsten gennembagt. Tag den ud, og sæt den på en rist.
  5. Kransekagemasse: Riv marcipanen groft, og bland den sammen med sukker og honning. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og rør det sammen, til kransekagemassen er homogen. (Brug gerne fingrene til at ælte kransekagemassen sammen, det er faktisk nemmest).
  6. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en kruset tylle, og sprøjt den ud på toppen af den bagte tærte, så den danner en spiral. Hæld hindbærmarmeladen i en anden sprøjtepose, og sprøjt den ud i hulrummet mellem kransekagespiralen.
  7. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i 5-7 minutter, til kransekagespiralen er let gylden. Afkøl tærten helt.
  8. Opbevar tærten på køl, og pynt den med frysetørrede hindbær og lidt røde skovsyreblade inden servering. Servér og nyd!