Rosenkålssalat med æbler, persille og mandler

IMG_0059

Rosenkål er nok en af de mest oversete grøntsager, jeg kender. Og det er egentlig en skam, for den smager virkelig godt, hvis blot den tilberedes nænsomt.

Hvis du stadigvæk er bange for den lidt “pruttede” smag, som rosenkål ofte bliver beskyldt for, så skal du prøve denne salat – så bliver du forhåbentlig omvendt! Her serveres rosenkålene nemlig rå, og det giver en virkelig lækker sprød og smagfuld salat.

Man kan stadig købe rosenkål i butikkerne, så skynd dig at få fat i nogle, og grib så også lige et par æbler og en pose mandler med i forbifarten.

Rosenkålssalat med æbler, persille og mandler

(4 personer)

400 g rosenkål

2 æbler

1 bundt persille

50 g mandler

Dressing:

2-3 spsk. olivenolie

saft og fintrevet skal af ½ citron (usprøjtet)

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. honning

salt og friskkværnet peber

  1. Pil de yderste (grimme) blade af rosenkålene, og kassér dem. Snit resten af rosenkålene fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Der må gerne være lidt hele rosenkålsblade imellem, det giver blot salaten et flot udtryk.
  2. Skær æblerne i tern, og hak persillen. Rist mandlerne let på en varm pande, til de er gyldne. Hak mandlerne groft. Vend rosenkål, æbler og persille sammen i en skål.
  3. Dressing: Rør olie, citronsaft, citronskal, sennep og honning sammen, og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen med salaten, og drys med de hakkede mandler.

Tip: Opskriften kan varieres, som du har lyst til, så længe du bruger de rå rosenkål som basis i salaten. Nedenfor har jeg lavet en version af opskriften, hvor der udover æbler også er tilføjet 1 avocado i tern samt lidt hakket purløg i stedet for persille.

Rosenkål_2