Koks med karamellen

Noget af det mest fascinerende (eller nervepirrende om man vil) ved at arbejde med mad og foodstyling er uforudsigeligheden. Selvom man kan være nok så velforberedt, og tror man har gennemtænkt hver en detalje på forhånd, så sker det ind imellem, at noget alligevel kikser eller ikke bliver helt som forventet.

Gennem årene har jeg opbygget mig en god portion køkkenerfaring, men det er ikke ensbetydende med, at alt altid lykkes for mig i køkkenet. Jeg er fx op til flere gange blevet skilt fra min bearnaisesauce og har hylet om kap med min baby, når en chokoladetemperering er fejlet. Det kan være til stor frustration for mig, når noget ikke bliver som planlagt, men heldigvis kan jeg som regel blot starte forfra uden de store problemer. Lidt værre gik det dog den dag, jeg i fotostudiet skulle koge karamelsauce til en gulerodslagkage, som skulle fotograferes til en kagesag til magasinet SPIS BEDRE.

Det havde været en lang dag i studiet, og vi kæmpede både med tiden og med dagslyset, som var ved at forsvinde. Da vi altid fotograferer med naturligt dagslys, kan vintermånederne ofte være en spændende udfordring på lange dage i studiet.

Gulerodslagkagen havde jeg bagt, samlet og smurt op med frosting hjemmefra, så den på dagen blot skulle overhældes med den lækre karamel og pyntes. Men fordi jeg havde gang i en masse andre kager samtidig, var jeg uopmærksom og fik kogt min karamelsauce for længe, så den blev ALT for tyk og tung til at løbe pænt ned ad kagens sider, som var planen. Samtidig var karamellen ikke kølet tilstrækkeligt af, da jeg hældte den ud over kagen, så den væltede bogstavelig talt ud over det hele samtidig med, at den fik frostingen på kagen til at smelte! Min lille karamelkatastrofe kostede en ny kage og en ny dag i fotostudiet, og heldigvis blev resultatet anden gang perfekt, så billedet og opskriften kunne nå at komme med i det nummer af SPIS BEDRE, som er på gaden netop nu.

På billederne nedenfor kan du se resultatet af de to dage i studiet. Vurdér selv hvilken kage, der blev mest vellykket…

SpisBedre-Festkager 04-16 SB 130116

Opskriften på kagen finder du på http://www.spisbedre.dk