Gulerodskonfektkage

GulerodskageDette er en af mine nemme hverdagskageopskrifter, som jeg vender tilbage til igen og igen.

Kagen er krydret som en klassisk gulerodskage skal være, men den er alligevel ikke som andre gulerodskager. Den er nemlig mere konfektagtig i konsistensen, og der er hverken rosiner eller nødder i dejen. Kagen har jeg toppet med en lækker vanedannende flødeostecreme og i dette tilfælde hakkede pekannødder, pistacienødder og kakaonibs som pynt, men det står dig frit for at droppe nødderne og lade kagen stå i al sin enkelthed blot med creme og lidt ekstra revet citronskal på toppen.

Kagen skal opbevares på køl og holder sig saftig i flere dage.

Gulerodskage med flødeostecreme

(Antal personer: 6-8)

3 æg

1½ dl sukker

1 dl brun farin

125 g gulerødder

150 g smør

2 dl hvedemel

1 tsk. vaniljesukker

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

½ tsk. stødte nelliker

½ tsk. stødt ingefær

1 knivspids salt

Flødeostecreme:

200 g flødeost, fx Philadelphia

2 dl flormelis

korn af 1 vaniljestang

fintrevet skal af ½ usprøjtet citron

evt. blandede nødder til pynt

  1. Tænd ovnen på 175º. Beklæd en lille springform (Ø 20 cm) med bagepapir i bunden og smør kanterne.
  2. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt med en elpisker. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
  3. Bland hvedemel med alle krydderierne, og sigt det i dejen. Rør gulerødder og det smeltede smør i dejen, og rør dejen sammen.
  4. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen skal virke lidt ubagt. Sæt den til afkøling på en rist og herefter i køleskabet, til den er helt kold.
  5. Flødeostecreme: Rør flødeost, flormelis, vaniljekorn og revet citronskal hurtigt sammen, og smør cremen på kagen. Pynt evt. med hakkede blandede nødder eller blot lidt ekstra citronskal.