Svenske kanelsnurrer

Kanelsnurrer

(Foto: Betina Hastoft)

Siden jeg smagte min første kanelsnurre fra Meyers Bageri for nogle år siden, har jeg været stor fan. Jeg har altid haft en svaghed for bagværk med kanel og disse vidunderlige basser er ingen undtagelse. De er så lækre både at se på og sætte tænderne i, at du aldrig slipper dem igen, når først du er blevet forelsket.

Disse svenske kanelsnurrer, som jeg bagte til magasinet Mad! (nu SPIS BEDRE) sidste år, minder en del om de danske kanelsnegle, men er lidt mere brødagtige og indeholder mindre remonce. Her har jeg dog tilføjet lidt marcipan i fyldet for at gøre dem ekstra luksusagtige.

De kan være lidt tricky at snurre på den rigtige måde, men når først du har fået grebet om det, er det slet ikke så svært. På SPIS BEDREs videokanal youtube.com/homemadedk kan du se en lille video af, hvordan jeg snurrer mine kanelsnurrer.

Jeg har derudover drysset mine kanelsnurrer med svensk perlesukker, som er fine hvide sukkerkorn, som holder farven og konsistensen efter en tur i ovnen. Jeg har endnu ikke haft held til at finde det i Danmark, men fik en venindes kollega til at købe det med hjem til mig fra Malmø. Man kan købe det i ethvert svensk supermarked til en flad 10’er, men du kan selvfølgelig vælge bare at bruge almindelig dansk perlesukker eller helt at udelade det. Det er op til dig.

Svenske kanelsnurrer med kardemomme og marcipan

Tid: 40 minutter. Hævetid: 8 timer + 2 timer. Bagetid: 12-15 minutter. Antal: 16 stk.

 • 20 g gær
 • 5 dl sødmælk
 • 100 g sukker
 • 2 tsk. kardemomme
 • ½ tsk. salt
 • 1 æg
 • 800-850 g hvedemel
 • 150 g blødt smør
 • 1 æg til pensling
 • 2-3 spsk. perlesukker til drys

Remonce:

 • 140 g blødt smør
 • 50 g marcipan
 • 3 spsk. brun farin
 • 3 spsk. sukker
 • 2 spsk. stødt kanel
 1. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg og det meste af hvedemelet. Ælt dejen grundigt sammen, helst på en røremaskine i 8-10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt herefter smørret lidt ad gangen, og ælt videre i 8-10 minutter, til dejen er blank og glat og slipper skålens kanter. Tilsæt evt. en smule ekstra mel undervejs, hvis dejen er for klistret. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen langtidshæve i køleskabet i mindst 8 timer (men meget gerne natten over).
 2. Remonce: Rør det bløde smør sammen med fintrevet marcipan, brun farin, sukker og kanel.
 3. Tag skålen med den kolde dej ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter. Rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en stor firkant på ca. 40 x 60 cm. Smør remoncen jævnt ud over dejen.
 4. Fold ⅓ af dejen ind mod midten på den korte led, og fold den anden ⅓ ind over den første, så der er 3 lag dej. Rul dejen forsigtigt ud, så den måler ca. 30 x 45 cm, og skær den i 16 strimler på den korte led. Skær hver strimmel igennem på langs, så den stadig hæfter i den ene ende. Sno de 2 strimler omkring hinanden.
 5. Rul hver snoet strimmel sammen som en snegl, og fold enden ind under sneglen, så den ikke springer op under bagningen. Fordel kanelsnurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, dæk dem med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dem hæve på bagepladen i 2 timer.
 6. Pensl kanelsnurrerne forsigtigt med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i en 200° varm ovn i 12-15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist, og servér dem lune.

Tip: Det bedste resultat opnås ved at bruge en røremaskine, så dejen bliver æltet grundigt og længe, samt at lade dejen hæve på køl natten over. Hævetiden kan dog evt. kortes ned til 2 timer ved stuetemperatur.

Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Haps!