Vaffellagkage med hindbærskum og granatæblekerner

IMG_2034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pandekagelagkagen har for længst gået sin sejrsgang, så nu er det vaffellagkagens tur til at komme til fadet. Her har jeg lavet 4 tykke vafler baseret på bananer, kakao og mandler og lagt dem sammen med hindbærflødeskum, funklende granatæblekerner og høvlet hvid chokolade.

Det gode ved disse vafler er, at de ikke er alt for søde og derfor spiller rigtig godt sammen med hindbærskummet og de syrligt-søde granatæblekerner. Du kan også sagtens lave vaflerne alene uden at lægge dem i lag og servere dem med en god skefuld skyr og lidt friske bær. Vaniljeis, blåbær og lakridssirup er også en vanedannende topping til disse vafler, så er du advaret…

Jeg synes, du skal varme dit vaffeljern op allerede nu og komme i sving. Du vil ikke fortryde det!

Vaffellagkage med hindbærskum, granatæblekerner og hvid chokolade

(4 personer)

Mandelvafler:

2 modne bananer

75 g revet marcipan

100 g mandler

4 æg

2 spsk. kakao

1 spsk. honning

1 knivspids salt

smør til stegning

Til servering:

3½ dl piskefløde

125 g hindbær

2 spsk. flormelis

1 granatæble

50 g hvid chokolade

  1. Mos bananerne med en gaffel. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Kom mandlerne i en foodprocessor eller minihakker, og blend dem, til konsistensen er som groft mel.
  2. Pisk æg og moste bananer sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt marcipan, mandelmel, kakao, honning og salt, og rør dejen jævn.
  3. Opvarm et vaffeljern, og pensl det med en smule smør. Hæld ca. 1¼ dl dej i vaffeljernet ad gangen, og steg vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Pensl vaffeljernet med smør mellem hver vaffel. Portionen giver 4 tykke vafler.
  4. Pisk fløden til skum. Mos hindbærrene let med en gaffel. Vend de moste hindbær i flødeskummet, og smag til med flormelis. Flæk granatæblet, og bank kernerne ud. Kassér de hvide hinder. Læg vaflerne oven på hinanden med hindbærskum imellem hvert lag. Pynt med granatæblekerner og høvlet hvid chokolade.

25. marts er officiel nordisk vaffeldag. Vaffellagkage med hindbærskum og granatæblekerner.

(Foto: Betina Hastoft)