Hjemmelavede ispinde

Lav dine egne ispinde. Appelsinis med mango og mørk chokolade.

(Foto: Betina Hastoft)

I øjeblikket forkæler sommeren os med søde solstråler, og så får jeg – ligesom resten af den danske befolkning – stor trang til is.

De færdigkøbte fra iskiosken smager ganske fint, men personligt synes jeg, det er meget sjovere at lave ispindene selv. Og fordelene er ikke til at tage fejl af. Man slipper for unødvendige e-numre, og man sparer penge, fordi man kan lave flere is ad gangen og have dem liggende klar i fryseren, til istrangen melder sig.

I virkeligheden er jeg mest forfalden til flødeis, men disse appelsinispinde med mango er så saftige og læskende, at de også har fået en fast plads i min fryser i de måneder, hvor solen bager fra en skyfri himmel.

Du kan købe ispindeforme og træispinde bl.a. i Tiger-butikkerne, i Panduro Hobby, i isenkrambutikker, velassorterede supermarkeder og mange steder på nettet.

Lav isene i aften, så er der lækre ispinde til hele familien i weekenden!

Appelsinis med mango og mørk chokolade

Tid: 10 minutter. Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over). Antal: 6-8 stk.

1 dl vand

1 dl rørsukker

1 moden mango

5 dl friskpresset appelsinsaft

saften af ½ citron

Overtræk:

100 g mørk chokolade

  1. Hæld vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Kog, til sukkeret er helt opløst. Tag sukkerlagen af varmen, og lad den køle af.
  2. Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i mindre stykker. Blend mango, sukkerlage og friskpresset appelsinsaft i en blender, indtil blandingen får en jævn og glat konsistens. Smag mangopuréen til med citronsaft.
  3. Hæld puréen i ispindeforme, og stil dem i fryseren i ca. 1 time. Sæt ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem i fryseren igen i mindst 8 timer eller natten over.
  4. Tag ispindene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand, så de slipper formene. Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt dem i fryseren, mens du laver overtræk.
  5. Overtræk: Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade. Læg isene tilbage i fryseren indtil servering.