Blåbærispinde

IMG_1334

Vi har spist virkelig mange is hjemme hos mig den sidste uges tid, hvor det har været solrigt og (alt for!) varmt.

Min mand foretrækker friske læskende sodavandsis, mens jeg som tidligere nævnt helt klart er mest til de fede flødeis. Disse søde mørkerøde ispinde lavet af blåbær, skyr og en lille sjat fløde tilfredsstiller os begge. De er friske og frugtige samtidig med, at de har en dejlig cremet konsistens og ikke at forglemme en pragtfuld farve.

Det bedste af det hele er dog, at de er super nemme at lave. Blend hele molevitten i en blender, fyld massen i ispindeforme, og stil dem i fryseren natten over. Giv dem evt. et par dekorative striber af smeltet hvid chokolade, hvis du synes, men de smager også godt uden.

Blåbærispinde med skyr og hvid chokolade

Tid: 15 minutter. Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over). Antal: 8 stk. (afhængig af størrelsen på formene)

• 300 g skyr

• 200 g blåbær

• 75 g sukker

• korn fra 1 vaniljestang

• ¾ dl piskefløde

• lidt citronsaft

Pynt:

• 25 g hvid chokolade

1. Blend skyr, blåbær, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en blender, indtil det bliver en jævn iscreme. Smag til med citronsaft. Smagen skal være sød, frisk og syrlig.

2. Fyld iscremen i 8 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer eller natten over.

3. Tag formene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand. Tag isene ud, og læg dem på et fad eller et skærebræt med bagepapir. Sæt fadet tilbage i fryseren, indtil du vil spise isene. Dekorér evt. med smeltet hvid chokolade, som du trækker i striber hurtigt henover de kolde is. Nyd!