Grønne pizzasnegle

trin 2

For mange er madpakken en af hverdagens store udfordringer, og jeg kender selv udmærket følelsen, der opstår, når man for fjerde dag i træk smører de samme rugbrødsmadder.

Heldigvis er min syvårige datter ret madglad, så i hendes madpakke bliver de fire halve ofte skiftet ud med en smurt sandwich eller en blandet salat med kogte speltkerner eller fuldkornspastaskruer, ligesom madpakken også altid indeholder udskåret frugt og grønt. Derudover bruger jeg gerne et par timer hver anden weekend på at bage forskelligt brød, som egner sig godt til madpakken og til fryseren. Det kan fx være grove pølsehorn, madmuffins eller de grønne pizzasnegle på billedet oven for, som gemmer på både spinat og revne gulerødder.

Når pizzasneglene skal med i madpakken, tager jeg dem op af fryseren enkeltvis aftenen før, pakker dem i madpakken, og lader dem tø op i køleskabet natten over. Så er de friske og optøede næste dag i frokostpausen.

Grønne pizzasnegle

Antal: 20-24 stk.

100 g frossen helbladet spinat

3 dl kogende vand

25 g gær

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

4 spsk. olie

500-550 g hvedemel

Fyld:

1 dl tomatpassata eller mosede tomater

150 g revet ost efter eget valg

1-2 gulerødder

200 g kogt skinke, skåret i strimler eller hakket

1 tsk. tørret oregano

salt og friskkværnet peber

  1. Kom frossen spinat og kogende vand i en blender, og blend det hurtigt sammen til grønt vand. Hæld blandingen over i en skål, og lad den blive håndvarm.
  2. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt sukker, salt og olie. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45-60 minutter.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på ca. 45 x 30 cm.
  4. Fyld: Smør tomatpassata på dejen i et jævnt lag, og drys med revet ost, fintrevet gulerod og hakket skinke. Krydr med oregano og lidt salt og peber.
  5. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led, og skær den i skiver. Fordel rouladeskiverne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 200°, og bag pizzasneglene i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Pak de pizzasnegle, som ikke skal spises med det samme, i fryserposer og læg dem i fryseren, mens de endnu er en lille smule lune.

trin 1

 

trin 3