Fyldte spinatpandekager

taco_2

SPONSORERET INDLÆG

Hvad skal du have til aftensmad i aften? Det samme som mandag i sidste uge..?

Det kan være svært dag efter dag at finde på nye retter, og du ender sikkert ofte, ligesom jeg, med at servere mange af de samme retter i løbet af en måned.

I kraft af mit arbejde afprøver og tester jeg selvfølgelig en del spændende retter, men størstedelen af tiden laver jeg helt almindelig familiemad, som gør både store og små maver mætte og glade. Jeg har et fast repertoire på ca. 15-20 nemme hverdagsretter, som jeg laver igen og igen, men jeg prøver så vidt muligt at variere eller tviste dem fra gang til gang, så min familie og jeg selv ikke føler, vi får det samme til aftensmad for ofte.

Fyldte madpandekager er en populær ret i rigtig mange børnefamilier, og variationsmulighederne er uendelige. Man kan eksperimentere med forskelligt fyld efter årstiden, man kan prøve sig frem med nye krydderier, og så er det selvfølgelig oplagt også at give selve pandekagerne en kærlig overhaling. Favoritten i min familie er lige for tiden grønne spinatpandekager, som er bløde og lækre, og som vækker opsigt omkring bordet med sin flotte farve. Vi fylder dem med tacokrydret oksekød, gratinerer dem i ovnen med cheddarost, og så stiller vi en masse små skåle frem på bordet med grøntsager, cremefraiche og tacosauce, som man selv kan fylde på sin pandekage, som man lyster. Det ender ofte med et bjerg af lækkerier oven på pandekagen, fordi børnene i huset simpelthen bare elsker, når aftensmaden bygger på  “bland selv” eller “byg selv” princippet.

Er du vild med pandekager, vil du elske denne grønne version, som falder i god smag hos hele familien. Variér selv med dit yndlingsfyld!

Fyldte spinatpandekager

Tid: 50 minutter. Ovntid: 10 minutter. Antal personer: 4

Spinatpandekager:

 • 75 g frisk spinat
 • 3 æg
 • 4 dl mælk
 • 150 g hvedemel
 • salt og friskkværnet peber
 • smør til stegning

Tacokrydret oksekød:

 • 2 gulerødder
 • olie til stegning
 • 500 g hakket oksekød 3-7 %
 • 1 brev økologisk taco-krydderiblanding fra Santa Maria
 • 1 dl vand
 • salt og friskkværnet peber
 • 100 g cremefraiche 18 %

Tilbehør og gratinering:

 • 100 g revet cheddarost til gratinering
 • 1/4 icebergsalat
 • 250 g små tomater
 • 1 lille dåse løse majs
 • 2 røde sommerløg
 • 1 avocado
 • ½ agurk
 • 1 lille pose saltede tortilla chips fra Santa Maria
 • 150 g cremefraiche 18 %
 • 1 glas tacosauce (medium) fra Santa Maria
 • 1 limefrugt
 • evt. hakkede krydderurter, fx koriander eller persille
 1. Spinatpandekager: Skyl spinaten grundigt, og kom den i en blender med æg, mælk, hvedemel, salt og peber. Blend hurtigt til en jævn og sammenhængende pandekagedej.
 2. Opvarm en pande med smør, og steg pandekagerne 1 ad gangen. Der bliver 8 stk. ud af portionen.
 3. Krydret oksekød: Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Opvarm en gryde med olie, og brun oksekødet. Tilsæt revne gulerødder, krydderiblanding og vand,rør godt rundt, og lad det koge i 5 minutter. Krydr med salt og peber. Tag gryden af varmen, og lad kødet køle en smule af. Rør cremefraichen i.
 4. Fordel det krydrede oksekød på spinatpandekagerne, og fold dem stramt sammen.
 5. Tænd ovnen på 215º. Læg de fyldte spinatpandekager tæt sammen i et ovnfast fad.Drys med revet cheddarost, og sæt dem i ovnen 10 minutter, til osten er smeltet.
 6. Skyl grøntsagerne, og snit og skær det hele ud i passende mundrette stykker. Sæt alt tilbehøret inkl. cremefraiche, tacosauce og tortilla chips frem på bordet i små skåle, så man selv kan forsyne sig. Servér pandekagerne med alt tilbehøret, og drys evt. med hakkede krydderurter.

taco_3

taco_4

taco_1

taco

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF SANTA MARIA