Hjemmelavet pålægssalat

IMG_1296

Når jeg læser ingredienslisten på supermarkedets pålægssalater, får jeg lyst til at lave dem selv af friske, lødige råvarer. Hønsesalat og skinkesalat er fx nemt at lave, hvis man har en rest kylling eller skinke tilovers fra aftensmaden. Når min datter får lov at vælge, vil hun helst have æggesalat med æble, karry og karse. Hun får æggesalaten med i madpakken i et lille glas med låg, som hun stiller i køleskabet i klasselokalet, så den stadig er frisk og appetitlig, når klokken ringer ind til frokostpause.

Har du lyst til at skifte den færdigkøbte æggesalat ud med den hjemmelavede, får du opskriften lige her. Servér den til en dejlig frokost i haven, eller tag den med i madpakken efter ferien.

Et godt tip: Jeg skifter ofte cremefraichen i opskriften ud med hytteost. Det smager skønt og er langt mere fedtfattigt. Brug 1 spsk. mayonnaise + 5 spsk. hytteost til denne portion.

Æggesalat med æble, karry og karse

Tid: 15 minutter. Antal: Ca. 4 dl

4 hårdkogte æg

1 rødt æble

40 g syltede drueagurker

1 bundt purløg

2 spsk. mayonnaise

3 spsk. cremefraiche 18 %

1 tsk. karry

½ tsk. gurkemeje

1 tsk. flydende honning

salt og friskkværnet peber

1 bakke karse

  1. Kog æggene i en gryde med en smule vand i 8-10 minutter, til de er hårdkogte. Pil æggene, og hak dem.
  2. Skær æble og drueagurker i små tern. Klip purløget.
  3. Rør mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje og honning sammen, og smag til med salt og peber. Rør æg, æble, drueagurker og purløg i dressingen. Smag til igen, og sæt æggesalaten på køl. Pynt med masser af klippet karse inden servering.