Søde bløde boller med kokosmælk

SPONSORERET INDLÆG

brod2

Sol, sensommer og nybagte boller med smør – kan det næsten blive bedre?

Forleden stod jeg med en ½ dåse kokosmælk i overskud fra aftensmaden, og da min lille familie samme aften sukkede efter nybagte bløde boller, tog jeg en rask beslutning og hældte kokosmælken i bolledejen. Og det var ikke nogen dum beslutning. For bollerne endte ud med at være super bløde og saftige, og smagen af kokos var på ingen måde gennemtrængende. Ungerne var henrykte, og jeg var godt tilfreds med at få bugt med mine rester.

Her har jeg bagt bollerne i en rund form, så de bager sammen. Det gør jeg af den simple årsag, at jeg godt kan lide bløde kanter, og dem får man ekstra mange af, når bollerne bager sammen og man skal bryde dem fra hinanden. Hvis du bager bollerne helt normalt enkeltvis på en bageplade, er bagetiden ca. 15 minutter.

Bløde boller med kokosmælk

Tid: 20 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 25 minutter. Antal: 12 stk.

 • 100 g smør
 • 25 g gær
 • 2 dl kokosmælk + lidt ekstra til pensling
 • 2 æg (str. S)
 • 2 ½ spsk. sukker
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. salt
 • 1 dl groft mel, fx ølandshvedemel
 • ca. 6 dl hvedemel
 • 2 tsk. rørsukker til drys
 1. Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
 2. Smuldr gæren i kokosmælken, og rør rundt, indtil den er opløst. Tilsæt det smeltede smør, æg, sukker, kardemomme, salt og groft mel, og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
 3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 stykker. Form stykkerne til runde boller, og fordel dem i en rund form (ca. Ø 24 cm.)beklædt med bagepapir. Dæk formen med et viskestykke, og lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
 4. Tænd ovnen på 175º. Pensl bollerne med lidt kokosmælk, og drys med et tyndt lag sukker. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist, og servér dem lune med koldt smør, ost eller marmelade.

brod6

brod3

brod1

brod5

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF SANTA MARIA