Mazarintærte med syltede kirsebær

kirsebaer-3

Er du træt af at servere den klassiske risalamande juleaften, eller mangler du et lækkert alternativ til en julefrokostdessert? Så vil denne tærte med marcipan, Amarena-kirsebær og store stykker mørk chokolade uden tvivl vække lykke. Personligt bliver jeg aldrig træt af risalamande, men jeg har også ualmindeligt svært ved at holde fingrene fra denne julede tærte, som er sød og saftig og indbyder til… bare lige ét stykke mere!

Prøv den sammen med et glas kirsebærvin eller en kop stærk kaffe. Du vil ikke fortryde det.

Mazarintærte med syltede kirsebær

Tid: 40 minutter. Hviletid, mørdej: 1½ time. Bagetid: 30 minutter. Antal personer: 8

Mandelmørdejsbund:

 • 100 g blødt smør
 • 60 g flormelis
 • korn af ½ vaniljestang
 • 1 knivspids salt
 • 1 æg
 • 50 g mandelmel
 • 150 g hvedemel
 • 1 tærteform med løs bund, 20-22 cm i diameter

Mazarinmasse med syltede kirsebær:

 • 150 g marcipan
 • 150 g rørsukker
 • 100 g blødt smør
 • 2 æg
 • 50 g hvedemel
 • 50 g mørk chokolade
 • 1 lille glas Amarena-kirsebær (230 g)

Kirsebærglasur:

 • 150 g flormelis
 • 2 spsk. vand
 • 2 spsk. syltelage fra Amarena-kirsebærrene
 • evt. lidt lyserød konditorfarve

Pynt:

 • 12 lakridskugler fra Johan Bülow, fx cherry choc coated liquorice
 • 1 spsk. tørrede spiselige blomster
 1. Mandelmørdejsbund: Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Stil tærtebunden i fryseren i mindst 1 time.
 2. Mazarinmasse med syltede kirsebær: Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og smør. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk videre. Vend hvedemel i. Hak chokoladen groft, og vend den i mazarinmassen.
 3. Tænd ovnen på 180°. Tag 20 stk. Amarena-kirsebær op af glasset (gem lagen til glasuren). Fordel de syltede kirsebær på bunden af den kolde tærte, og hæld mazarinmassen oven på i et jævnt lag. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til den er gylden. Afkøl på en rist.
 4. Kirsebærglasur: Rør flormelis, vand og syltelage sammen til en lind glasur, og tilsæt evt. lidt lyserød konditorfarve, hvis glasuren skal være flot lyserød. Sørg for, at glasuren ikke bliver for tynd – tilsæt evt. lidt mere flormelis om nødvendigt.
 5. Smør glasuren ud på den afkølede tærte, og pynt med lakridskugler og tørrede spiselige blomster.

kirsebaer-2

kirsebaer-1

kirsebaertaerte

kirsebaer-4