Grøn smoothie

 

På hjemmearbejdsdage og i weekenderne, når vi ikke har travlt med at komme ud af døren klokken kvart i tidlig, forsøger jeg at gøre min morgenmad mere hyggelig, mere varieret og mere grøn. Nogle dage laver jeg en stak bananpandekager med blåbær eller en omelet med masser af grøntsager, og andre dage mixer jeg en lækker greenie sammen i min blender. Og hvad er en greenie så? Det er såmænd bare en grøn smoothie, som indeholder både frugt OG grøntsager, så den er ekstra god og nærende.

Du kan fylde din greenie med alle mulige gode sager, fx broccoli, grønkål, basilikum, agurk, ananas og kiwi, men min favorit er med spinat, avocado, ingefær og masser af citron, og jeg laver den altid så tyk, at jeg kan spise den med en ske af en skål og toppe den med ekstra fyld. Du kan også sagtens hælde din greenie i et glas og drikke den som en almindelig smoothie – det er helt op til dig! Jeg kan bare godt lide, at der også er lidt at tygge på i form af lidt frugt, mysli, nødder eller lignende.

Variér selv styrken på din smoothie ved at tilsætte mere eller mindre citron og ingefær.

Greenie med spinat, æble og avocado

(2 portioner)

1 banan (frossen)

1 avocado

1 håndfuld babyspinat

1 grønt æble

1 spsk. friskrevet ingefær

2-3 dl god æblemost

2-3 spsk. citronsaft

  1. Skræl bananen, skær den i skiver, og læg den i fryseren i nogle timer – gerne natten over.
  2. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab indmaden ud. Skyl spinaten grundigt. Skær æblet i både, men behold skrællen på. Skræl og riv ingefæren.
  3. Kom de frosne bananskiver samt alle de øvrige ingredienser i en blender, og blend det godt sammen. Smag til med citronsaft. Servér din greenie iskold i to skåle, og top med dit yndlingsfyld. Her har jeg brugt pæreskiver, hjemmeristet mysli og frysetørrede hindbær. Velbekomme!