Julesmåkager med indbagt marcipan

julekage 3

Er du på udkig efter ideer til julens småkager, kan du i denne måned (december 2016) finde mine bedste klassiske opskrifter på julesmåkager i magasinet SPIS BEDRE. Hvis du sidder med bladet i hånden lige nu, vil jeg især anbefale brunkagerne dyppet i mørk chokolade – uhm, de er vanedannende gode!

Da jeg lavede småkageopskrifterne til bladet, havde jeg flere ideer i ærmet, blandt andet disse julede cookies med appelsin, mandler og en sød overraskelse i midten. De er ikke super klassiske, men de smager godt, og de smager af jul – og dét er det vigtigste i min optik! Og selvom jeg på mange områder hylder det klassiske, så er det altså også dejligt med lidt fornyelse i småkageskålen.

Hvis du lige mangler at bage de sidste småkager, inden julen ringer ind, skulle du prøve disse!

Samtidig vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul og sige TAK, fordi du læser med.

Julecookies med appelsin, mandler og indbagt marcipan

Tid: 30 minutter. Bagetid: 8-10 minutter pr. plade. Antal: 20 stk.

 • 110 g blødt smør
 • 125 g sukker
 • 75 g brun farin
 • 1 æg
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 200 g hvedemel
 • ½ tsk. bagepulver
 • ½ tsk. salt
 • fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
 • 150 g marcipan
 • 75 g mandler
 1. Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir på 2 bageplader.
 2. Pisk det bløde smør sammen med sukker, brun farin, æg og vaniljesukker i en skål. Bland hvedemel, bagepulver, salt og fintrevet appelsinskal, og rør det i dejen.
 3. Tril marcipanen til 20 små kugler. Tag en lille spiseskefuld småkagedej ad gangen, og form den til en kugle omkring en lille marcipankugle. Fortsæt på samme måde, indtil al dejen er brugt.
 4. Hak mandlerne fint, og læg dem i en skål. Rul hver småkagekugle i de hakkede mandler, og fordel dem på de to bageplader med god afstand imellem. Giv småkagerne et let tryk, så de bliver en smule flade.
 5. Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter pr. plade, til de er let gyldne. Lad småkagerne køle af i 5 minutter på pladen, og flyt dem herefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder eller kagedåse.

julekage 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

julekage 2