5 favoritter – bagning

 

I dag vil jeg introducere en ny type blogindlæg for dig.

Det hedder “5 favoritter” og vil indeholde mine personlige bud på yndlingsting, som hitter i mit køkken eller madliv lige netop nu. Det kan være alt lige fra sjovt køkkengrej til smagslækre råvarer, anbefalelsesværdige spisesteder, nye madtrends, inspirerende madblogs og diverse emner relateret til den aktuelle sæson.

Fordi bagning er min største køkkenpassion, skal du selvfølgelig indledningsvist have et indblik i hvilke ingredienser og råvarer, som hitter hjemme hos mig, når jeg bager.

For en god ordens skyld skal jeg nævne, at nedenstående IKKE er sponsoreret, men udelukkende er et udtryk for min egen personlige begejstring for gode råvarer.

5 bagefavoritter:

  1. Valrhona chokolade. Intet overgår den franske luksus-chokolade, som efter min mening ligger på en klar førsteplads i både smagsintensitet og kvalitet. Når først man har lært de forskellige chokolader at kende, ved man præcis, hvilken slags man skal bruge til hvad, og man ved nøjagtig, hvordan chokoladen opfører sig, når den fx bliver bagt, tempereret eller smeltet. Ja, den er dyrere end andre chokolader, men jeg vil hellere betale lidt mere, og så nyde hver en mundfuld lidt ekstra OG være sikker på et fantastisk resultat hver gang. Jivara (mælkechokolade 40%), Manjara (mørk chokolade 64%) og Dulcey (blond chokolade 32%) er mine Valrhona favoritter, men i virkeligheden har jeg bare lyst til at vælte mig rundt i alle deres chokolader uanset om de lyse, mørke eller mælkede.
  2. Summerbird marcipan. Jeg bruger marcipan i mine kager så ofte, som jeg kan komme afsted med det. Det er ofte lige præcis dén ingrediens, som gør forskellen, og som løfter en almindelig kage til noget særligt. Summerbirds marcipan er min foretrukne. Den har et højt indhold af spanske Valencia-mandler (66 %), som efter min mening giver den mest rene marcipansmag.
  3. Økologisk saltet smør, økologiske æg og økologiske (usprøjtede) citroner.                            3 basisingredienser under samme punkt, men de giver næsten sig selv. Der er altid økologisk saltet smør, økologiske æg og økologiske citroner i mit køleskab, og det er virkelig et punkt, jeg aldrig afviger fra. Når råvarerne er i orden, så bliver min mavefornemmelse også god og mine kager tilsvarende dejlige og velsmagende. Usaltet smør har jeg aldrig forstået. Det er en kønsløs omgang, og enhver kage eller dessert har godt af en lille smule salt til at fremhæve alle de andre gode smage. Revet citronskal bruger jeg til virkelig meget. Det er en sand smagsbombe, der kan give liv til enhver kage eller dessert og selvfølgelig også til salater, dressinger, kød og fisk.
  4. Pekannødder. Aromatiske, sprøde og mere blide i smagen end valnødder. Pekannødder har en næsten karamelagtig sødme, som jeg synes passer virkelig godt i brød, kager og søde sager. Især i bagværk, hvor der også indgår ahornsirup – uhm!
  5. Frysetørrede bær. De er søde, de er syrlige, og så pynter de noget så fint. Frysetørrede bær er prikken over i’et, når en simpel kage eller dessert skal piftes op til noget ekstravagant både smagsmæssigt og visuelt. Efterhånden findes der virkelig mange frysetørrede produkter på markedet, og da jeg sidst var en tur forbi det legendariske Borough Market i London, købte jeg blandt andet frysetørret mandarin, frysetørrede rødbeder og frysetørret spinat med hjem. Jeg har endnu ikke brugt disse varianter i mine kager, men måske det sker en dag… Indtil videre er de pink frysetørrede hindbær dog min favorit. Enten drysser jeg dem oven på mine kager som de er, eller også knuser jeg dem til fint pulver, som kan bruges på samme vis eller til at rulle chokoladetrøfler, daddelkonfekt eller romkugler i. Det frysetørrede hindbærpulver kan også bruges til at give hjemmelavede flødeboller et lille frisk hindbærtvist med.

Hvad er dine bagefavoritter?