Grønne alternativer

Mine børn elsker at spise kartofler, ris og pasta, men helt ærligt, så kan jeg selv blive lidt træt af at spise det samme tilbehør til aftensmaden dag ud og dag ind. Derfor ender det ofte med, at jeg både koger yndlingstilbehøret til resten af familien, samtidig med at jeg laver et grønnere alternativ til mig selv.

Fx river jeg gerne en squash i lange strimler og spiser dem under min bolognese istedet for spaghetti. Andre gange laver jeg en portion sprøde bønnefritter, som passer perfekt til en god bøf, eller også vender jeg en masse små blomkålsbuketter i olie og krydderier og steger dem sprødmøre i ovnen.

Jeg gør det hverken for at være fanatisk eller hellig, og jeg har absolut intet imod kulhydrater. Jeg gør det ganske enkelt fordi, at jeg synes, grøntsager smager bedre. For lige så højt som jeg elsker brød og kager, ligeså meget elsker jeg sprøde grøntsager og saftige salater.

Disse bønnefritter er super nemme at lave. Jeg bruger faktisk bare en pose frosne bønner, som jeg vender med olie og salt, og fordeler i ét jævnt lag på en bageplade med bagepapir. Herefter steger jeg dem sprøde i ovnen ved 210° i ca. 25 minutter.

Stegt blomkål laver jeg på følgende måde: Skyl et blomkål, og skær det ud i små mundrette buketter. Ryst dem sammen med olie, salt og karry i en fryserpose, så det hele fordeler sig. Fordel blomkålen på en bageplade med bagepapir, og riv et fint lag parmesan ud over det hele. Steg blomkålsbuketterne i en 215° varm ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og møre, men stadig har lidt bid. Servér dem fx som tilbehør til krebinetter og grønne asparges sammen med en hjemmelavet dip eller dressing. I stedet for karry kan blomkålsbuketterne krydres med stødt spidskommen og koriander samt lidt sød paprika.

På samme måde kan man gøre med broccoli. Dem vender jeg blot med olie og salt, og steger sprøde i ovnen.

Squashspaghetti er måske nok verdens nemmeste opskrift. Det er simpelthen bare at rive en squash og evt. et par gulerødder i lange strimler og servere dem i stedet for spaghetti.

Mulighederne for grønnere alternativer er mange. Det handler blot om at tænke lidt ud af boksen og bruge grøntsagerne på andre måder end sædvanligt. Jeg håber, at jeg med ovenstående eksempler har givet dig ny inspiration til at gøre hverdagsmaden lidt grønnere på en ultra nem måde. Find selv på flere!