Mælkechokoladetærte med hasselnødder

For et stykke tid siden lavede jeg denne dejlige mælkechokoladetærte med hasselnødder til en sød kollegas mand, som fyldte år. De havde spurgt, om jeg kunne lokkes til at bage kage til hans fødselsdag, og sådan en hyggelig og sød tjans kan jeg ikke sige nej til.

Udover en chokolademazarin med solbærmousse (se opskriften (HER) lavede jeg altså denne tærte, som i al sin enkelthed består af sprød mørdej, lækker mælkechokoladeganache og ristede hasselnødder. En kombination som jeg selv har svært ved at modstå.

Begge kager lavede jeg klar dagen i forvejen, så de blot skulle pyntes lige inden servering. Nemt.

Opskriften på mælkechokoladetærten får du selvfølgelig her. Jeg bruger Valrhonas mælkechokolade Jivara 40 % til tærten, men brug hellere end gerne din egen favoritchokolade!

Begge kager vakte i øvrigt glæde hos fødselaren, og så kan jeg jo ikke ønske mig mere.

Mælkechokoladetærte med hasselnødder

Tid: 35 minutter. Afkøling: I alt 3½ time. Frysetid, dej: 1 time. Bagetid: 15-20 minutter. Antal personer: 6-8

Mørdej:

 • 100 g blødt smør
 • 60 g flormelis
 • korn af ½ vaniljestang
 • 1 knivspids salt
 • 1 æg
 • 50 g mandelmel
 • 150 g hvedemel
 • 1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter

Mælkechokolade-ganache med hasselnødder:

 • 125 g hasselnødder
 • 200 g mælkechokolade
 • 1 dl piskefløde
 • 1/4 tsk. salt

Pynt:

 • evt. 20 g mørk chokolade
 • evt. spiseligt guldstøv
 1. Mørdej: Rør det bløde smør sammen med flormelis, vaniljekorn og salt. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
 2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. (Der vil være mørdej i overskud. Gem det i fryseren til et andet formål). Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
 3. Opvarm ovnen til 190°. Tag tærteformen ud af fryseren, og sæt den direkte ind i den varme ovn. Bag den i 15-20 minutter, til den er gylden. Lad formen køle af på en rist.
 4. Rist hasselnødderne i ovnen i 10 minutter ved 180°, til de er gyldne. Nulr skallerne af, og afkøl nødderne.
 5. Mælkechokolade-ganache: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Varm fløden op i en gryde, til den når kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen. Lad blandingen stå i 1 minut. Rør energisk med en dejskraber i midten af blandingen, til ganachen samler sig til en blank, ensartet masse. Krydr med en smule salt. Hæld ganachen i den afkølede tærtebund, fordel hasselnødderne oven på, og drys evt. med lidt flagesalt. Sæt tærten på køl i mindst 3 timer.
 6. Servér tærten som den er, eller pynt den med smeltet mørk chokolade i tynde dekorative striber og lidt spiseligt guldstøv. Servér, og nyd!