Glaseret abrikoskage med marcipan

Hvert år i juni måned venter jeg utålmodigt på, at de friske solmodne abrikoser dukker op på frugthylden i supermarkedet og hos grønthandleren. Og nu er de her endelig!

Først og fremmest fordi de er usandsynligt smukke at se på, men allermest fordi de smager fantastisk i sig selv. Jeg bruger dem også i salater, gerne sammen med noget salt – fx parmaskinke eller fetaost –  og selvsagt også i kager og søde desserter.

Her har jeg brugt de søde aromatiske abrikoser i en lækker saftig kage mættet med marcipan og smør – den kombination bliver man bare aldrig træt af.

Kagen er penslet med smeltet abrikosmarmelade for at give den en flot glansfuld overflade. Det er absolut valgfrit, men det giver lige et ekstra pift. Jeg har bagt kagen i to små springforme med en diameter på hver 15 cm. Du kan dog sagtens bruge én almindelig springform (Ø 22 cm.) og i så fald skal bagetiden blot forlænges med ca. 10 minutter.

Kagen serverede jeg med friske blåbær og en skefuld letpisket flødeskum. Perfekt til en sommeraften i haven sammen med gode venner og god kaffe!

Den nemme opskrift får du her.

Glaseret abrikoskage med marcipan

Tid: 25 minutter. Bagetid: 30-35 minutter. Antal personer: 8

175 g blødt smør

150 g sukker

1 vaniljestang

3 æg

125 g marcipan

125 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 dl sødmælk

4 friske abrikoser

2 tsk. sukker til drys

2 små springforme, 15 cm. i diameter (eller 1 stor, Ø 22 cm.)

lidt smør til formen

Glasering:

2 spsk. abrikosmarmelade

Til servering:

flødeskum og friske blåbær

  1. Tænd ovnen på 180°, og beklæd de to springforme med bagepapir i bunden. Smør kanterne med smør.
  2. Pisk blødt smør, sukker og vaniljekorn cremet med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk ganske kort mellem hvert æg. Riv marcipanen, og pisk den i dejen. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i dejen. Rør rundt, og tilsæt mælken. Rør dejen jævn.
  3. Hæld dejen i de to klargjorte forme. Udsten abrikoserne, og skær dem i både. Fordel abrikosbådene oven på dejen, og tryk dem let ned i dejen. Drys overfladen med lidt sukker. Bag kagerne i ovnen i 30-35 minutter. Tag dem ud af ovnen, og prik dem i overfladen med gaffel.
  4. Glasering: Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde, til den er flydende. Pensl de varme kager med abrikosmarmeladen, og lad dem køle af på en rist.
  5. Servér kagerne med letpisket flødeskum og friske blåbær. Kagerne holder sig fint på køl i 2-3 dage.