Kirsebær til sommer og jul

Idag vil jeg blot droppe ind forbi med et lille smart tip til dig.

De danske kirsebær er i sæson lige nu, og de smager forrygende! Så det er bare med at få dem ned i indkøbskurven og med hjem. Og køb nu rigeligt. For udover at de smager dejligt, som de er, så skal du huske at gemme en god portion til jul, når der skal laves kirsebærsauce til risalamanden. Jo jo, jeg ved godt, at de færreste tænker på julen lige nu, men hvis man som jeg gerne vil være bare en lille smule på forkant, så er det altså nu, man skal gøre en beskeden indsats.

Forleden købte jeg tre flotte bakker kirsebær. Den første bakke blev skyllet og anrettet i en skål og spist af familien i løbet af nul komma fem. De to sidste bakker brugte jeg 20 minutter på at halvere og udstene, og herefter røg de i en pose i fryseren. Og der ligger de så nu og hygger sig indtil jul, hvor jeg har tænkt mig at trylle dem om til hjemmelavet kirsebærsauce. (Jeg lover dig, det trækker gode point hos (sviger)familien at servere HJEMMELAVET kirsebærsauce fremfor den færdigkøbte på glas!).

Jeg glæder mig til at dele opskriften på hjemmelavet kirsebærsauce med dig, når kalenderen viser december (-:

(Foto: Betina Hastoft)