Nem jordbærkoldskål uden æg

Min foretrukne sommerdessert er uden tvivl en god, hjemmebagt jordbærtærte, men på en sikker andenplads ligger koldskål.

Hvert år på denne tid spiser vi urimelige mængder af koldskål hjemme hos mig – både den færdigkøbte fra Øllingegaard, som er økologisk og smager vidunderligt af citron og vanilje, men langt de fleste gange er det den hjemmelavede version. Børnenes favorit er jordbærkoldskål (de elsker ALT med jordbær!), og det har jeg svært ved at modsige dem.

Jeg tåler desværre ikke rå æg, så jeg laver ikke koldskål på klassisk vis med rå æggeblommer. Men det forhindrer mig heldigvis ikke i at spise den populære sommerdessert igen og igen. Faktisk er min opskrift på jordbærkoldskål en seriøs nem måde at lave koldskål på. Jeg smider nemlig bare det hele i blenderen, og så er der serveret!

Til min hjemmelavede jordbærkoldskål bruger jeg en bakke rensede danske jordbær (ca. 400 g), 1 dl sukker, kornene fra 1 vaniljestang, 1 dl ymer, 1 dl piskefløde og 1 liter kærnemælk. Det hele blendes og smages til med citronsaft. Stil koldskålen på køl i mindst 1 time, og servér med jordbær og knuste kammerjunkere.

Koldskålen smager af sol og sommer, og kombinerer på bedste vis mine to favoritsommerdesserter – jordbær og koldskål.

Velbekomme!