Chokoladekage med kaffeglasur og pekannødder

Findes der egentlig et tidspunkt, hvor man ikke har lyst til chokolade? Nej vel. Jeg har altid lyst til chokolade uanset om det er sommer, vinter eller klokken meget tidligt om morgenen.

Da jeg var yngre og boede for mig selv i en lejlighed i København, vågnede jeg sågar nogle gange op om morgenen og fandt tomt chokoladepapir ved siden af min seng… selv i søvne spiser jeg åbenbart chokolade!

Denne smagsgode kage tilfredsstiller på alle måder min evige chokoladetrang, og så er der bare et eller andet over kaffe og chokolade sammen, som er uhyrlig svær at modstå. For et stykke tid siden lagde jeg et billede op af kagen på min Instagram profil, og i dag deler jeg opskriften med jer her på bloggen. Åh, den er god altså! Saftig chokoladelækker kage, overdådig kaffeglasur lavet på hvid chokolade og knasende sprøde pekannødder på toppen – en sand vinderkombination, hvis du spørger mig.

Kagen er super simpel at lave, og kræver blot et par timer på køl, før den er klar til at blive nydt til eftermiddagskaffen eller som dessert sammen med en kugle god vaniljeis. Og så kan den pyntes præcis, som du har lyst til. Her har jeg brugt hele og hakkede pekannødder, små lyse chokoladekugler samt lidt spiseligt guldstøv. En anden dag brugte jeg valnødder, saltede mandler og frysetørrede hindbær, og begge dele fungerede perfekt.

Chokoladekage med kaffeglasur og pekannødder

Tid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter. Antal: 8-10 kagestykker

Chokoladekage:

 • 175 g mørk chokolade 66-70 %
 • 90 g smør
 • 3 æg
 • 125 g sukker
 • 125 g brun farin
 • 50 g hvedemel
 • 1 spsk. kakao
 • ½ tsk. salt
 • en springform,  20 cm. i diameter

Kaffeglasur og pynt:

 • 50 g hvid chokolade
 • 25 g smør
 • ½ spsk. instant kaffe opløst i 2 spsk. kogende vand
 • 100 g flormelis
 • 50 g pekannødder (eller valnødder)
 • små lyse chokoladekugler, fx fra Valrhona

Chokoladekage: Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg og de 
2 slags sukker let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland mel, kakao og salt, og sigt det ned i dejen. Vend dejen sammen.

Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Lad formen med kagen afkøle på en rist, og sæt herefter kagen på køl i ca. 2 timer, til den er helt kold.

Kaffeglasur og pynt: Hak den hvide chokolade. Kom chokolade, smør og færdigblandet kaffe i en gryde, og smelt det forsigtigt ved meget lav varme. Rør i massen, til den er helt smeltet. Tag gryden af varmen, og sigt flormelis i. Rør, til glasuren er jævn, og smør den ud over den kolde kage. Pynt med hele og hakkede pekannødder samt små lyse chokoladekugler. Lad kagen stå lidt, til glasuren er fast, og skær den herefter i 8-10 stykker.