Sprød efterårssalat med grønkål

Lige så meget som jeg elsker kager og søde sager, lige så højt elsker jeg grøntsager og sprøde salater. Jeg kunne i princippet sagtens leve af fyldige salater det meste af tiden, hvis ikke det lige var fordi, jeg også havde en dejlig familie og små ganer at tage madhensyn til.

Denne lækre grønkålssalat laver jeg ofte til mig selv, når jeg arbejder hjemme. Mine børn er nemlig ikke de store fans af tahin, så hvis jeg laver den som tilbehør til aftensmaden, vælger jeg som regel en anden dressing.

Frisk grønkål er jeg kæmpe fan af. Det kan bruges til så meget lækkert, fx i grøntsagstærter, som kålchips, som grønlangkål til jul og i sprøde salater som denne.

(Foto: Columbus Leth)

Salaten er super enkel at lave og kan som altid varieres efter dine smagsløg og alt efter, hvad du har i grøntsagsskuffen. Udskift gerne gulerødderne med hokkaido græskar eller butternut squash, og drys fx salaten med lidt feta inden servering. Du bestemmer.

God fornøjelse!

Sprød efterårssalat med grønkål og stegte gulerødder

Antal personer: 2-3 (som tilbehør)

150 g frisk grønkål

300 g gulerødder i tern

1 spsk. olie til stegning

50 g pekannødder

½ granatæble

Tahindressing:

2 spsk. olivenolie

1 spsk. tahin

saft af ½ citron

2 tsk. flydende honning

salt og friskkværnet peber

  1. Skær stilke og grove ribber fra grønkålen. Skyl grønkålsbladene grundigt i koldt vand, og tør dem i en salatslynge eller med et rent viskestykke. Hak grønkålen fint.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Opvarm en pande med olie, og steg gulerødderne gyldne på den varme pande i ca. 5 minutter.
  3. Rist pekannødderne let på en tør varm pande. Tag dem af panden, og afkøl.
  4. Bank kernerne ud af granatæblet med bagsiden af en stor ske. Kassér de hvide hinder.
  5. Tahindressing: Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
  6. Vend grønkål og gulerødder godt sammen i en skål, og dryp lidt af tahindressingen over. Pynt salaten med pekannødderne og granatæblekerner, og servér resten af dressingen i en skål ved siden af.