Tranebærsyltetøj til æbleskiver

Kuglerunde æbleskiver, varm gløgg i glasset og søde hjemmelavede lækkerier – så er julestemningen ligesom sat for en hyggelig adventssøndag.

Til julenummeret af SPIS BEDRE, som er på gaden fra på torsdag, har jeg lavet en sag med hjemmelavede lækkerier til adventshyggen. Der er alt hvad hjertet kan begære af æbleskiver, gløgg, luciaboller og søde kager, men én ting mangler: Min allerbedste opskrift på tranebærsyltetøj!

(Foto: Betina Hastoft)

Friske tranebær bruger man oftest, hvis man fejrer Thanksgiving og skal lave kompot eller sauce til den stegte kalkun. Men de er også overraskende lækre at trylle om til verdens bedste syrligsøde syltetøj, som i mine øjne er det perfekte match til både æbleskiver og smørbagte luciaboller. Friske tranebær fås i supermarkedet og hos grønthandleren ved juletid, men kan også købes på frost hele året rundt i velassorterede supermarkeder.

Lav gerne syltetøjet et par dage i forvejen, og koncentrér dig om alt det andet hyggelige, når 1. søndag i advent indtræder på søndag den 3. december.

Tranebærsyltetøj med kanel og appelsin

Tid: 20 minutter. Mængde: 1 glas

300 g friske tranebær (eller fra frost)

1 dl friskpresset appelsinsaft

1 kanelstang

korn af ½ vaniljestang

150 g syltesukker

  1. Kom tranebær, appelsinsaft, kanelstang og vaniljekorn i en gryde. Bring det hele i kog, og lad det småkoge i 5-10 minutter, til tranebærrene brister. Tilsæt syltesukkeret lidt ad gangen, og kog det igennem i 5 minutter.
  2. Hæld syltetøjet på et rent og skoldet glas, sæt låg på, og sæt det på køl indtil servering.

Pssst! Vil du gerne have fingrene i mine opskrifter på julelækre karamelsnitter, æbleskiver med appelsin, vanilje og kardemomme samt rødvinsgløgg med solbærsaft og portvin? Så skynd dig at købe SPIS BEDRE, som er på hylderne i supermarkedet eller hos din lokale bladkiosk fra på torsdag den 30. november 2017.