Med kun 2 dage tilbage til jul er det ved at være sidste udkald til at få styr på julemiddagen. I år er jeg værtinde for juleaften og derfor er der nok at strege ud på tjeklisten.
- Flæskestegen er lagt i saltlage og klar til langtidsstegning √
- Svigermor medbringer gåsen √
- Rødkålen er syltet √
- Den sprøde salat, kartofler, sauce og div. tilbehør er planlagt og indkøbt √
- Aspargeskartofler til brunede kartofler koges og pilles den 23. december √
- Risengrød til risalamande koges den 23. december √
- Mandler til risalamande smuttes den 23. december √
Så mangler jeg bare den hjemmelavede kirsebærsauce, og den laver jeg idag.
Kan du huske mit indlæg fra i sommer vedrørende kirsebær? Ellers kan du læse det lige HER.
(Foto: Betina Hastoft)
Kirsebærrene udstenede og halverede jeg nemlig allerede tilbage i juli måned og kom dem i fryseren. Og nu er det så E N D E L I G blevet tid til at dele min opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce med jer.
Der findes mange dejlige færdigkøbte kirsebærsaucer i handlen, men jeg er mest tilhænger af min egen hjemmelavede version, som er fyldig og rig i smagen, og som er den perfekte ledsager til julens lækre, vaniljeprikkede risalamande.
Har du ikke som jeg været på forkant med kirsebærrene, kan du være heldig at finde dem på frost i velassorterede supermarkeder – jeg har fx tidligere købt dem i REMA1000 og i INCO i Kødbyen.
Jeg håber, du har lyst til at prøve at lave din egen kirsebærsauce, og jeg lover dig, at det er nemmere end du tror!
Rigtig glædelig jul (-:
Hjemmelavet kirsebærsauce
Tid: 25 minutter. Antal personer: 6
- Kom rørsukker, vaniljekorn, sirup, vand, appelsinsaft og portvin i en gryde, og bring det langsomt i kog. Lad det småkoge i 2 minutter.
- Tilsæt de udstenede kirsebær, og bring det i kog igen. Skru ned for varmen, og lad det småkoge i 10 minutter.
- Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld blandingen i gryden i en tynd stråle under omrøring. Kog, til saucen jævner, og melsmagen er forsvundet. Smag evt. kirsebærsaucen til med lidt mandellikør, hvis du har lyst – det smager virkelig dejligt.
- Servér kirsebærsaucen lun oven på risalamande. Lav den gerne 1-2 dage i forvejen, opbevar den på køl, og lun den blot igen før servering.