En langsom start på 2018

Efter julen kommer januar – årets kedeligste måned, hvis du spørger mig. Den står i skærende kontrast til decembers hygge og sociale sammenkomster, og vi skal igennem måneders gråvejr og mørke, inden vi atter kan skimte sol og varme.

For at gøre måneden udholdelig kaster jeg lidt ekstra tid og kærlighed efter madlavningen derhjemme. Der er ingen spændende råvarer som sprøde asparges eller røde jordbær i sæson, så man bliver nødt til selv at skabe nogle personlige madsucceser.

Slowfood – eller langtidssimrede retter – passer lige til årstiden og til mit temperament. Jeg sætter retten i ovnen eller på komfuret tidligt på dagen, og så får den faktisk lov til at passe sig selv og udvikle masser af saft, kraft og smag, inden den får et sidste skud kærlighed lige før servering. Jeg elsker den klassiske boeuf bourgignon, men har du lyst til mere inspiration til langtidssimrede retter, kan du i SPIS BEDRE i denne måned finde mine allerbedste opskrifter på braiserede spoleben, pulled beef og ovnstegt lammekrone. Køb bladet i butikkerne nu, eller bestil et abonnement lige her.

Januar er ikke lig med slankemåned for mig. Der er stadig både kage, sauce og kartoffelmos med smør på menuen, for jeg tror på, at året starter bedre, hvis man ikke også skal skære alt det rare væk fra den daglige kost. Selvfølgelig sørger jeg for også at spise masser af grøntsager, men det gør jeg nu året rundt – ganske enkelt fordi det smager godt.

Jeg håber, du får en rar og langsom start på 2018.

Godt nytår!

(Foto: Betina Hastoft)