Nøddemazarinsnitter

Glædelig fredag!

Idag serverer jeg klassiske nøddemazarinsnitter for jer. De er lidt retro, men nøj, hvor smager de godt!

Snitterne består af en sprød mørdejsbund, en saftig mazarinmasse og en lækker nøddekaramel. Og selvfølgelig lækker mørk chokolade på kanterne.

Her kommer opskriften på snitterne, som jeg synes, du skal bage i weekenden.

Nøddemazarinsnitter

Tid: 45 minutter. Afkøling: I alt 2½ time. Bagetid: I alt 30 minutter. Antal: 16 stk.

Bund:

200 g blødt smør

65 g flormelis

korn af ½ vaniljestang

1 knivspids salt

1 æg

250 g hvedemel

en firkantet bageform, ca. 30 x 20 cm.

Mazarinmasse:

65 g blødt smør

65 g sukker

130 g marcipan

1 æg

1 spsk. mandellikør, fx Amaretto

Nøddekaramel:

100 g smør

100 g sukker

100 g glukosesirup

1 dl piskefløde

100 g hasselnødder

Pynt:

200 g mørk chokolade

  1. Bund: Pisk smør, flormelis, vaniljekorn, salt og æg hurtigt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen sammen, til den er sammenhængende. Tryk den ud i bunden af formen i et jævnt lag, og stil den på køl i 30 minutter.
  2. Mazarinmasse: Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen med en elpisker. Tilsæt æg og mandellikør, og pisk igen, til mazarinmassen er jævn og ensartet.
  3. Tænd ovnen på 200°. Fordel mazarinmassen oven på bunden i et jævnt lag, og bag kagen i ovnen i 20 minutter.
  4. Nøddekaramel: Kog smør, sukker og glukosesirup sammen i en gryde, til det er gyldent – rør jævnligt i massen undervejs. Tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring, og lad karamellen koge op igen. Hak nødderne, og rør dem i karamellen. Tag gryden af varmen.
  5. Hæld den varme nøddekaramel ud over mazarinbunden i et jævnt lag, og bag den færdig i ovnen i 10 minutter. Tag den ud, og afkøl den på en rist. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer, til den er helt kold.
  6. Skær kanterne af kagen, så den får skarpe kanter hele vejen rundt. Skær herefter kagen i 8 ens kvadrater, som hver skæres i 2 trekanter.
  7. Pynt: Hak chokoladen fint, og smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør den sidste 1/3 hakkede chokolade i den smeltede chokolade. Lad den stå et øjeblik, og rør så rundt, til de to chokolader smelter helt sammen. Dyp nøddesnitterne i den smeltede mørke chokolade på alle sider, og læg dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet. Opbevar snitterne på køl indtil servering.