Chokoladebrownie med kaffecremeux

Hjemme hos mig har vi altid drukket mest te, men med tiden er der også sneget sig mange gode kaffeøjeblikke ind, hvor min mand og jeg nyder en god café latte sammen. Derfor har vi selvfølgelig også en Nespresso maskine herhjemme, som bliver brugt flittigt ved hyggelige lejligheder.

Indtil for ganske nylig havde jeg ikke prøvet andet end Nespressos egne kapsler, men da jeg fik muligheden for at teste kapslerne fra Real Coffee, slog jeg til. For hvorfor ikke prøve et billigere alternativ, hvis smagen og kaffeoplevelsen er den samme?

Kaffekapslerne fra Real Coffee passer til alle typer Nespresso maskiner, og de er lavet af polyethylen, som er mere miljøvenligt end fx aluminium. Der er 11 kaffevarianter at vælge imellem, og det synes jeg er et ganske fint udvalg, da jeg personligt kan have en smule svært ved at navigere gennem for mange valgmuligheder. Så hellere et mindre, men overskueligt og godt sortiment.

Jeg tog min mand med i smagstesten, og vi var faktisk slet ikke i tvivl om hvilken kaffekapsel, der passede bedst til vores smagsløg. Den grønne Espresso Bologna er helt klart vores favorit. Den har en fin og blød eftersmag, den er ikke for stærk, og så passer den perfekt til en dejlig cremet latte, som er vores foretrukne. At denne kaffe samtidig er både økologisk og Fair Trade-mærket, er selvfølgelig et ekstra stort plus.

Espresso Bologna (Økologisk)

Vi har smagt på alle kafferne og generelt været meget positive, da de hver især kan noget særligt. Derfor vil jeg heller ikke i fremtiden tøve med at købe mine kaffekapsler fra Real Coffee. De kan købes her.

Udover at smage på de forskellige kaffer, har jeg også brugt en af dem som smagsgiver i en dejlig kage, som allerede ved første mundfuld røg ind på en klar top 3 over mine favoritkager. Nøj, hvor er den altså bare god!

Kagen byder på intens og saftig chokoladebrownie med elegante strejf af kaffe, der afrunder chokoladesmagen, men uden at overdøve. Øverst har jeg toppet kagen med en yderst vanedannende kaffecremeux, som du simpelthen bare MÅ love mig at prøve! Jeg har brugt den røde kaffekapsel Espresso Roma fra Real Coffee i både brownie og kaffecremeux, fordi den er ekstra stærk og derfor kan man nøjes med at bruge lidt og stadig få stor kaffesmag ind i kagen.

Både brownie og kaffecremeux skal laves dagen før, man vil servere kagen, da begge dele skal have god tid til at sætte sig på køl.

Med ønsket om en kagekærlig weekend fyldt med god kaffe, får du her min opskrift.

Chokoladebrownie med kaffecremeux

Tid: 45 minutter. Bagetid: 25 minutter. Antal: 12-15 kagestykker

Chokoladebrownie:

 • 200 g mørk chokolade min. 66 %
 • 200 g smør
 • 3 æg
 • 200 g sukker
 • 50 g brun farin
 • 125 g hvedemel
 • 1/4 tsk. salt
 • ½ dl stærk friskbrygget kaffe, fx Espresso Roma
 • en firkantet bageform,  ca. 18 x 28 cm

Kaffecremeux:

 • 150 g mælkechokolade af god kvalitet, fx Valrhona Jivara 40 %
 • 1 blad husblas
 • 2 æggeblommer
 • 15 g sukker
 • 80 ml piskefløde
 • 80 ml sødmælk
 • 3-4 spsk. stærk friskbrygget kaffe, fx Espresso Roma

Pynt: evt. spiseligt guldstøv, mørke chokoladeperler og rød skovsyre

 1. Chokoladebrownie: Tænd ovnen på 175°, og beklæd bageformen med bagepapir.
 2. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg og de 
2 slags sukker let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland mel og salt, og sigt det ned i dejen. Rør dejen sammen med den friskbryggede kaffe.
 3. Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl til næste dag – den skal være helt kold.
 4. Kaffecremeux: Hak mælkechokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad.
 5. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
 6. Pisk æggeblommer og sukker let sammen med et piskeris i en skål.
 7. Varm piskefløde og sødmælk op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og hæld den herefter over æggeblommerne i skålen under konstant piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83° under konstant piskning (brug et køkkentermometer). Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet og har opnået den korrekte temperatur. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme creme.
 8. Hæld herefter cremen gennem en sigte og direkte ned til den smeltede mælkechokolade. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til cremen samler sig og bliver flot blank. Smag cremen til med friskbrygget kaffe. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl til næste dag – mindst 12 timer.
 9. Servering: Tag brownien ud fra køl. Skær først kanterne af, og skær dernæst kagen i 12-15 kvadratiske stykker. Hæld kaffecremeuxen i en sprøjtepose, og dekorér kagestykkerne efter egen fri fantasi (jeg brugte en stor stjernetylle). Pynt evt. med spiseligt guldstøv, små chokoladeperler og rød skovsyre. Servér, og nyd med en god kop kaffe.

INDLÆGGET ER SPONSORERET.