Søde påskekager med citron

Helligdagene står for dørene, og jeg har tænkt mig at bruge masser af timer i køkkenet med børnene og hjemmebagte søde sager.

For mig hænger citron uløseligt sammen med påsken, så derfor får du her mine 3 forslag til hjemmebag i påsken, som netop indeholder skønne, syrlige, gule citroner.

Denne friske og solgule sag er oplagt som en fin påskekage. Jeg har lavet den til et tidligere nummer af SPIS BEDRE, men den holder altså stadig med sin luftige og silkebløde citronmousse samt farvefine top af gult citrongelé. Bryder du dig ikke om ingefær, kan du sagtens bruge almindelige Digestive-kiks til bunden.

Jeg ville forøvrigt ikke tøve med at pynte kagen med små fine chokoladepåskeæg i forskellige farver.

Foto: Betina Hastoft.

Opskriften finder du her.

Et andet og mindst lige så lækkert alternativ er disse bløde boller fyldt med hjemmelavet lemoncurd og toppet med sød marengs. Jeg elsker den søde og syrlige kombination, og jeg er ret sikker på, at den bliver et hit på kaffebordet i påsken sammen med en kande te.

Foto: Betina Hastoft.

Opskriften finder du her.

Mit tredje forslag er en ægte familiefavorit – nemlig en pandekagelagkage! Børnene elsker konceptet med at lægge pandekager i stak med fyld imellem lagene, og hvis jeg skal være ærlig, så kan jeg godt forstå dem. Mums, hvor er det bare lækkert! I denne version er der lemoncurd, flødeskum og hindbær mellem lagene, men du kan jo freestyle lige præcis, som du har lyst til. Det smager fx også dejligt med jordbærmarmelade og rabarberflødeskum eller med æblekompot, flødeskum og ristede hasselnødder. Det er i virkeligheden kun din påskefantasi, som sætter grænserne (-:

Foto: Betina Hastoft.

Opskriften finder du her.

Jeg håber, du får en rigtig dejlig påske, og nyder fridagene, samværet med dine kære og det (forhåbentligt) flotte forårsvejr!