Det bedste af Paris (gæsteindlæg)

Idag byder jeg velkommen til Sofie, som (endelig) har kastet sin kærlighed på den franske hovedstad og dens uovertrufne croissanter og eclairs. Det er skøn læsning, og jeg får ihvertfald selv en umanerlig stor trang til at bestille billetter til byernes by straks!

***

Det bedste af Paris

Af redaktionssekretær Sofie T. Rasmussen, SPIS BEDRE.

Jeg har aldrig rigtig forstået hypen omkring Paris. Det lader ellers til, at resten af verden er enige om, at den nordfranske by er the place to go, for med 18 millioner turister årligt er Paris den mest turistede by i hele verden. Alligevel var jeg altså ikke synderligt imponeret, da jeg i mine spæde teenageår hele to gange besøgte byernes by. Derfor havde jeg heller ingen planer om at genbesøge stedet, men det var lige indtil min nu 80-årige morfar kun havde ét ønske til sin fødselsdag: At komme op i Eiffeltårnet. Det ønske indfriede jeg og min familie naturligvis, og selvom jeg glædede mig til at rejse med dem, så jeg egentlig ikke specielt meget frem til at genbesøge byen.

Det var lige indtil vi ankom. For hvor jeg under mine tidligere besøg havde været mest fokuseret på at finde den hurtigste rute til Disneyland, satte jeg nu pludselig pris på blomsterkasser og krummelurer på bygningernes ægte franske altaner, de mange hyggelige barer med altid livlige og særdeles velplejede parisere og den konstante summen af lidt for mange scootere på lidt for lidt plads.

Min endelige overgivelse til den franske hovedstad opstod dog først, da jeg stiftede bekendtskab med byens mange boulangerier og patisserier. For hvor er der bare meget fantastisk bagværk i Paris! Hver morgen gik jeg ned til den lokale bager og købte nybagte baguettes (der var så sprøde, at min tandprotesebeklædte morfar måtte bede om et stykke toastbrød i stedet) og nok de bedste croissanter, jeg i mit liv har sat mine (i øvrigt ganske protesefri) tænder i.

På vores daglige vandreture rundt i byen stak jeg hovedet indenfor i hvert eneste bageri, vi kom forbi, for at lure på glasmontrens sirlige konditorkager. Min familie blev efterhånden en anelse trætte af mine uendelige bageristop – lige indtil jeg fik dem til at smage på en ægte fransk éclair. De aflange vandbakkelser er fyldt med den lifligste creme, der efter min mening helst skal være tilsmagt med kaffe, og som afsluttes af et lag glasur – også gerne med kaffesmag. Denne egentlig ret simple kage tændte lys i øjnene på samtlige familiemedlemmer, så på resten af turen var det ikke kun mig, der foreslog, om vi ikke lige skulle gøre et éclair-stop.

Og sådan gik det til, at hvad der egentlig blot skulle have været en ønskerejse for min morfar, også endte med at blive en ret uforglemmelig rejse for mig ud i den franske cuisine. Behøver jeg sige, at éclairs er næste punkt på min bageliste?

Vil du selv bage eclairs med chokolade og vaniljecreme? Så finder du en forrygende opskrift lige her.