Nektarinsalat til sommerens grillmad

Idag får du opskriften på en frisk og sprød sommersalat, som leger med forskellige konsistenser og kombinerer de søde og salte smage på bedste vis. Lige en salat til mine smagsløg!

Jeg serverede salaten forleden som tilbehør til oksekød på grillen, kogte majskolber og ovnbagte kartofler med hjemmerørt urtesmør. En virkelig nem og lækker grillmiddag, hvis du spørger mig.

Du kan sagtens bruge andre stenfrugter end nektariner til denne salat, prøv fx med blommer, ferskner eller abrikoser. Derudover klæder en god salt og lufttørret skinke også salaten godt. Hvis du tilføjer fx parma- eller serranoskinke til salaten, fungerer den også perfekt som en lækker og afslappet forret.

Nektarin caprese salat

Tid: 15 minutter. Antal personer: 3-4 (som tilbehør)

50 g blandet salat (fx spinat og iceberg)

2 nektariner

1 kugle bøffelmozzarella

½ potte frisk basilikum

1 spsk. olivenolie

saft af ½ limefrugt

salt og friskkværnet peber

30 g pinjekerner

evt. balsamico glaze til servering

  1. Skyl salaten, og pluk eller snit den groft. Fordel salaten på et serveringsfad.
  2. Skyl nektarinerne, skær dem i både, og fordel dem over salaten.
  3. Hæld væden fra mozzarellaosten, og riv den i mindre stykker. Fordel osten over salaten sammen med friske basilikumblade. Dryp salaten med lidt olie og limesaft, og krydr let med salt og peber.
  4. Rist pinjekernerne gyldne på en varm og tør pande, og drys dem over salaten. Dryp evt. også lidt balsamico glaze over salaten, hvis du har. Servér straks.