Nem hjemmelavet sorbet

INDLÆGGET ER SPONSORERET.

Lige så glad som jeg kan være for at bruge mange timer i køkkenet og rigtig hygge om maden, lige så nemt må det også gerne være andre dage. Specielt når den søde trang pludselig melder sin ankomst – så skal det altså bare gå stærkt!

Min go to-ret i sådanne situationer – og når det stadig gerne skal være lidt sundt – har i et stykke tid været den efterhånden velkendte bananis eller ”nice cream”, som den også kaldes. En supersimpel ret, hvor du lynhurtigt kan blende nogle frosne bananer og vupti, så er der en skøn sorbetlignende og virkelig lækker isdessert klar på ingen tid.

Desværre kræver bananisen, at man på forhånd har taget højde for den potentielle sukkertrang og lagt bananer i fryseren . Derfor har jeg været lidt på jagt efter et alternativ, der kan laves uden videre forberedelse, og nu har jeg heldigvis fundet et!

Sorbet på rekordtid

Zip’n shake sorbet er det perfekte alternativ, hvis du spørger mig. Både fordi du selv kan vælge, hvilken frugt eller hvilke bær, du har lyst til, men også fordi, du kan lave det på bare 10 minutter – og helt uden forberedelsestid.

Alt du skal bruge til zip’n shake sorbet er groft salt (½-1 dl), isterninger (ca. 1 isterningpose), frugt- eller bærpuré, et viskestykke og to forskellige størrelser zipper-poser (genlukkelige plastikposer med lynlås).

Jeg bruger zipper-poser fra Toppits, da jeg synes, kvaliteten er helt i top – og her tænker jeg specielt på, at lynlåsene ikke pludselig går i stykker, så man midt i en omrystning eller andre finurlige køkkenaktiviteter pludselig står med mad ud over det hele (inklusive én selv!).

Her kan du se en trin for trin-guide til at lave din helt egen lækre sorbet (selvfølgelig med en lækker topping på – opskriften er i bunden af opslaget). Du kan bruge en valgfri puré alt efter smag. Til denne guide har jeg blendet to mangoer, hvilket klart kan anbefales. Derudover har jeg også lavet et par lækre portioner med skovbær og fersken, men det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser.

Zip’n shake – trin for trin: 

 Min portion med to mangoer passede til 4 serveringer.

  1. Kom puré i en lille zipper-pose, og luk den.
  2. Kom isterninger og groft salt i en stor zipper-pose.
  3. Læg den lille pose med puré ned i den store pose, og luk til.
  4. Pak posen ind i et viskestykke, og ryst i 5 minutter.

Nyd din nylavede sorbet med ahornristede nødder på toppen. Velbekomme!

Ahornristede nødder

Tid: 5 minutter. Ovntid: 8-10 minutter.

100 g pekannødder
2 spsk. ahornsirup
1/4 tsk. flagesalt
  1. Tænd ovnen på 200°. Rør pekannødder, ahornsirup og flagesalt sammen i en skål.
  2. Fordel nøddeblandingen på en bageplade med bagepapir, og rist det i ovnen i 8-10 minutter, til nødderne er sprøde. Lad nøddeblandingen køle helt af på bagepapiret, og bræk det herefter fra hinanden. Hak den afkølede nøddeblanding groft med en kniv.
  3. Hæld nøddeblandingen i en skål, og brug den som drys på is.

Dagens lækre sorbeter – her med mango, fersken og skovbær.

Læs mere på: https://www.toppits.dk