Lækker marinade til kylling og grøntsager

INDLÆGGET ER SPONSORERET.

Forleden lavede jeg helt simpel aftensmad: Kylling med grøntsager! Både kylling og grøntsager havde jeg marineret på forhånd, og det blev SÅ lækkert!

Derfor bliver jeg selvfølgelig nødt til at dele opskrifterne med jer – ingen skal snydes for et så lækkert og helt igennem nemt måltid. Desuden tager det kun få minutter at bikse en marinade sammen, så en nemmere måde at gøre din kylling eller grøntsager indbydende på findes næppe.

Før i tiden lavede jeg altid mine marinader i almindelige fryseposer med en god knude på. Desværre blev knuden aldrig helt god nok til at forhindre en anelse fedtstof i at slippe ud… og hvis du selv har prøvet det samme, så ved du også, at en anelse fedtstof pludselig bliver til en helt indsmurt frysepose, der er knap så lækker at røre ved nogle timer efter.

Derfor prøvede jeg som noget nyt at lave mine marinader i zipper-poser fra Toppits, og jeg må indrømme, at det gjorde hele marinadeprojektet en del mere hygiejnisk og overkommeligt. Intet fedtstof slap forbi lynlåsen – selv ikke i mine voldsomme rystebevægelser, da marinade og grøntsager/kylling skulle fedtes godt ind i hinanden. Så klart en anbefaling herfra – sammen med en lille venlig ”advarsel”: Once you go zipper, you never go back 😉

Her får du opskrifterne på en lækker barbecuemarinade til kylling og en ligeså lækker urtemarinade til grøntsager. Opskrifterne er kun til selve marinaderne og altså ikke til tilberedningen bagefter, men både kylling og grøntsager egner sig fint til tilberedning på både panden og i ovnen – det er helt op til dig!

Urtemarinade til grøntsager

Tid: 10 minutter. Antal personer: 4

600 g blandede grøntsager, fx peberfrugt, squash, champignoner, aubergine og rødløg
Urtemarinade:
1 dl olivenolie
½ dl balsamicoeddike
2 tsk. flydende honning
1 kvist frisk rosmarin
3 kviste frisk timian
salt og friskkværnet peber
  1. Kom olivenolie, balsamicoeddike og honning i en Zipper pose. Hak rosmarin og timian fint, hæld det i posen, og krydr med salt og peber. Luk posen, og ryst marinaden godt sammen.
  2. Skyl grøntsagerne, og skær dem i grove stykker. Læg de udskårne grøntsager ned i posen, og massér dem godt ind i marinaden. Lad grøntsagerne marinere på køl i 30 minutter inden tilberedning.

 

Barbecuemarinade til kylling

Tid: 5 minutter. Antal personer: 4

600 g kyllingefilet
Barbecuemarinade:
1 dl olivenolie
½ dl ketchup
2 spsk. brun farin
2 spsk. soja
1 spsk. æbleddike
1 tsk. sambal oelek (eller anden chilisauce)
  1. Hæld alle ingredienser til marinaden i en Zipper pose, luk posen, og ryst det godt sammen.
  2. Læg kyllingekødet ned i posen, og massér det godt ind i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 2 timer (gerne længere) inden tilberedning.

Læs mere på: https://www.toppits.dk