Mazarintærte med hindbærmarmelade

Saftig, marcipansød tærte med hindbærmarmelade og et lækkert lag kransekage på toppen. Idag får du opskriften på denne stjernegode tærte, som smager fantastisk friskbagt, men som er mindst ligeså saftig og velsmagende på anden- og tredjedagen.

Tærten var en del af et lille tærtedessertbord, som jeg serverede for gæster sidste weekend, og inspirationen til tærten fik jeg fra bogen Cakenhagen, som er skrevet af den dygtige konditor Torben Bang. Hans tærte “abrikosdrøm” har jeg sukket længe efter at smage, så med den i baghovedet gik jeg selv i køkkenet og bagte min egen version med hindbærmarmelade i stedet for abrikosmarmelade.

Min tærte består (som altid) af smørbagt mørdej med mandelmel, sød marcipanmasse, frisk hindbærmarmelade og kransekagemasse. Jeg har bagt min tærte i en mindre tærteform med løs bund (20 cm. i diameter), men da tærten er meget smagsintens og nærmest konfektagtig rækker den langt – ihvertfald til 8 personer.

Har du god tid, laver du selvfølgelig hindbærmarmeladen selv. Det havde jeg ikke, så jeg snød og købte en god, økologisk hindbærmarmelade på glas, og det fungerede aldeles fint.

God fornøjelse med opskriften, og rigtig dejlig weekend til dig!

Mazarintærte med hindbærmarmelade

Tid: 45 minutter. Hævetid: I alt 2 timer. Bagetid: I alt 25-30 minutter. Antal personer: 8

100 g hindbærmarmelade
Mørdej:
½ vaniljestang
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 knivspids salt
½ æg
25 g mandelmel
130 g hvedemel
en tærteform, 20 cm. i diameter
Mazarin:
85 g marcipan
85 g sukker
85 g blødt smør
2 små æg (str. S)
25 g mandelmel
Kransekagemasse:
100 g marcipan
35 g sukker
10 g flydende honning
1 æggehvide
Pynt:
1 tsk. frysetørrede hindbær
evt. rød skovsyre
  1. Mørdej: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
  2. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så dejen dækker formens bund og kanter. Skær overskydende dej væk. Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.
  3. Mazarin: Bland groftrevet marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt det bløde smør, og rør det sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg til en ensartet masse. Rør mandelmelet i.
  4. Tænd ovnen på 180°. Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel mazarinmassen heri i et jævnt lag. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og næsten gennembagt. Tag den ud, og sæt den på en rist.
  5. Kransekagemasse: Riv marcipanen groft, og bland den sammen med sukker og honning. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og rør det sammen, til kransekagemassen er homogen. (Brug gerne fingrene til at ælte kransekagemassen sammen, det er faktisk nemmest).
  6. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en kruset tylle, og sprøjt den ud på toppen af den bagte tærte, så den danner en spiral. Hæld hindbærmarmeladen i en anden sprøjtepose, og sprøjt den ud i hulrummet mellem kransekagespiralen.
  7. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i 5-7 minutter, til kransekagespiralen er let gylden. Afkøl tærten helt.
  8. Opbevar tærten på køl, og pynt den med frysetørrede hindbær og lidt røde skovsyreblade inden servering. Servér og nyd!