Juleis med chokolade, marcipan og Amarena-kirsebær

Trænger du til lidt fornyelse juleaften istedet for den klassiske risalamande, eller mangler du den perfekte julefrokostdessert? Så vil denne juleis med mørk chokolade, marcipan, brændte mandler og aromatiske Amarena-kirsebær uden tvivl vække lykke.

Personligt bliver jeg aldrig træt af risalamande, men denne julede parfait smager altså så godt, at den er en stærk kandidat til at vippe risalamanden af pinden. Eller hvorfor ikke bare servere begge slags?

Parfait er den nemmeste måde at lave is på. Den er kendetegnet ved, at massen ikke varmes op, og at fløden piskes til flødeskum, hvilket gør parfaiten naturligt luftig. Det er derfor den ideelle måde at lave is på, hvis man ikke har en ismaskine.

Brug gerne parfaiten som en god grundopskrift, som kan bruges til mange flere varianter af is. Skift fx det julede fyld ud med friske bær, citron, mælkechokolade, lakridsgranulat eller hvad du nu har lyst til at krydre din klassiske vaniljeparfait med.

God fornøjelse med opskriften, og god weekend!

Parfait med chokolade, marcipan, brændte mandler og Amarena-kirsebær

Tid: 25 minutter. Frysetid: Mindst 8 timer. Antal personer: 6

Juleparfait:

4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
korn af ½ vaniljestang
1 knivspids salt
5 dl piskefløde
75 g mørk chokolade
75 g brændte mandler
100 g marcipan
125 g syltede Amarena-kirsebær
en aflang fryseegnet form, ca. 25 x 12 cm.
Servering:

25 g mørk chokolade

  1. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og salt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
  2. Pisk fløden til blødt skum, og vend den sammen med æggemassen, så du får en jævn iscreme.
  3. Hak chokolade og brændte mandler groft. Skær marcipan i små tern. Halvér kirsebærrene. Vend forsigtigt chokolade, mandler, marcipan og kirsebær i iscremen.
  4. Beklæd formen med husholdningsfilm, så det hænger ud over siderne. Hæld iscremen i formen, og glat overfladen med en paletkniv. Luk forsigtigt husholdningsfilmen sammen omkring iscremen, og sæt den i fryseren i mindst 8 timer.
  5. Servering: Tag parfaiten ud af fryseren 5 minutter før servering, og skær den i tykke skiver. Anret dem på desserttallerkener, og pynt med høvlet mørk chokolade.

(Foto: Columbus Leth)