Julet æblekage med marcipan og granatæblekerner

Sidste år til jul lavede jeg denne opskrift på æblekage med marcipan, mandelflager og funklende røde granatæblekerner til magasinet SPIS BEDRE. Den var et stort hit både for øjet og ganen, og jeg synes absolut, den fortjener en gentagelse.

Kagen fungerer efter min mening eminent som adventskage sammen med gløgg og æbleskiver, men den er selvfølgelig også meget velegnet resten af året til en god kop kaffe eller te.

Kagen er blød og saftig, let krydret, og smagen af marcipan og æbler er jo en evigt god kombination, som altid holder.

Fik du ikke fingrene i opskriften i magasinet sidste år, får du den af mig idag. Jeg håber, du har lyst til at forkæle dine nærmeste med denne dejlige og simple kage, som i mine øjne oser af jul og julehygge.

Æblekage med marcipan og granatæblekerner

Tid: 20 minutter. Bagetid: 35-40 minutter. Antal personer: 8-10

130 g blødt smør
130 g sukker
1 vaniljestang
150 g marcipan
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. salt
2 æbler
25 g mandelflager
en springform, 22-24 ccm. i diameter
Til servering:
½ granatæble
1 tsk. flormelis
  1. Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen.
  2. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og groftrevet marcipan til en cremet masse med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg.
  3. Bland hvedemel, bagepulver, krydderier og salt, og sigt det i dejen. Riv det ene æble på den grove side af et rivejern, og rør det i dejen. Rør dejen jævn og ensartet.
  4. Fordel dejen i formen. Skær det andet æble i tynde både, og fordel dem oven på dejen i et taglagt mønster. Drys med mandelflager. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, og afkøl den på en rist.
  5. Servering: Bank kernerne ud af det halve granatæble med bagsiden af en stor ske, og kassér de hvide hinder. Pynt kagen med sigtet flormelis og granatæblekerner lige inden servering.