Blond chokoladekonfekt med ristede mandler

Mangler du lige det sidste til at fylde konfektskålen HELT op?

Så får du idag mit sidste bud inden jul på et lækkert stykke konfekt, som er lavet på ganske kort tid.

Konfektstykkerne er super simple og består kun af 3 ingredienser: Blond karamelliseret hvid chokolade, ristede mandler og en smule flagesalt. Det er da nemt!

Den blonde chokolade er en af mine helt store chokoladeforelskelser, og jeg har virkelig svært ved at holde poterne fra netop denne chokolade, hvis jeg har den i huset. Den blonde chokolade er en karamelliseret hvid chokolade, som smager intet mindre end fantastisk. Den har en mild smag af karamel og fine noter af smør og salt, og den passer efter min mening fremragende til julens konfekt. Heldigvis er den heller ikke svær at få fat på længere, da både Valrhona (Dulcey), Summerbird (Amber) og Callebaut (Gold) laver en version af netop denne slags chokolade.

Min personlige favorit er Dulcey fra Valrhona, men køb den version, du bedst kan lide og kan få fat på.

Jeg ønsker dig en glædelig og velsmagende jul, og håber du må nyde julen og juledagene med dine kære (-:

Blond chokoladekonfekt med ristede mandler

Tid: 20-25 minutter. Antal: 25-30 stk.

150 g mandelsplitter (eller en blanding af forskellige nødder)
200 g blond karamelliseret hvid chokolade (fx Dulcey fra Valrhona eller Amber fra Summerbird)
1 tsk. flagesalt
små konfektforme i papir
evt. spiseligt guldstøv
  1. Rist mandelsplitterne let gyldne på en varm og tør pande i ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og afkøl dem på en tallerken.
  2. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad ved meget lav varme. Den blonde chokolade er lidt sart og kan ikke tåle for høj varme.
  3. Rør de ristede mandelsplitter i den smeltede chokolade, og fordel massen i de små konfektforme. Jeg fik 30 stk. ud af portionen, men det afhænger af størrelsen på dine forme.
  4. Drys en lille smule flagesalt og evt. lidt spiseligt guldstøv på toppen af hvert stykke konfekt. Sæt dem på køl i mindst 2 timer, så chokoladen størkner. Opbevar chokoladekonfekten i en lukket beholder på køl indtil servering.