Hjemmelavede Toffifee

Mangler du lidt ny variation til konfektskålen?

Så får du her mit forslag til et velkendt stykke slik, som de fleste køber i supermarkedet, men som du også sagtens kan lave selv. Jeg taler om Toffifee – og selvom de selvfølgelig bliver spist hele året rundt, så synes jeg faktisk også de passer perfekt som et lille hyggeprojekt her i december.

De originale små godbidder smager af karamel, nougat, chokolade og hasselnødder, og det gør min version også. Opskriften er overskuelig og nem og det eneste, du skal have fat i udover råvarerne, er en silikoneform med små halvkugler. Formen fås i velassorterede isenkrambutikker, eller du kan købe den flere steder på nettet. Alternativt kan du faktisk også bare bruge en tom bakke fra en æske købte Toffifee. Så er du ihvertfald sikker på at få hjemmelavede Toffifee, som har præcis samme størrelse som de originale.

For at gøre det nemt, laver jeg karamelskallen af købte karamelfudge – du ved, de store lysebrune firkanter, man finder ved bland selv-slikket. Og ellers er ingredienslisten ganske kort. Du skal nemlig kun bruge 5 ingredienser: Karamelfudge, hasselnødder, nougat, mørk chokolade og flagesalt.

Skal det være ekstra-ekstra nemt, køber du hasselnødder, som allerede er ristet og afskallet, fx af mærket Urtekram. Og har du et lille melonjern, er det en god hjælp, når du skal lave karamelskallerne.

Jeg håber, du har lyst til at lave mine nemme, hjemmelavede Toffifee, og overraske dine julegæster med lidt nyt og mega velsmagende slik i konfektskålen.

Hjemmelavede Toffifee

Tid: 1 time. Ovntid: 10 minutter. Afkøling: Mindst 30 minutter. Antal: 24 stk.

12 stk. karamelfudge
24 hasselnødder
50 g nougat
50 g mørk chokolade
1 knivspids flagesalt
en silikoneform med 24 små halvkugler, fx fra Cook & Baker (fås i Imerco)
  1. Skær karamellerne i halve, så du har 24 stykker i alt. Smelt dem 4 stykker ad gangen i en skål i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder, til de er bløde, men ikke flydende. Form de bløde karamelstykker til kugler.
  2. Læg en blød karamelkugle i hvert hul i silikoneformen, og tryk den ud i formen og op ad kanterne, så den danner en lille skål/skal, der når helt op til kanten af formen. Brug gerne et lille melonjern til at udhule/forme med, og ret det til med fingrene, så de små karamelskåle fremstår pæne. (Jeg havde lidt travlt, så mine blev ikke super pæne i kanterne 🙂
  3. Hæld hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem i en 200 grader varm ovn i 10 minutter, til de er gyldne, og hinderne løsner sig. Tag dem ud af ovnen, og nulr dem fri for de løse hinder i et rent viskestykke. Kassér hinderne, og afkøl hasselnødderne.
  4. Smelt nougat og 25 g af den mørke chokolade forsigtigt sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, tilsæt lidt flagesalt, og rør massen godt sammen. Fyld massen i en sprøjtepose.
  5. Læg en ristet hasselnød ned i hver karamelskål, og sprøjt nougatmassen ned i karamelskålen, så hasselnødden er helt dækket, og massen når op til kanten. Sæt formen på køl i mindst 30 minutter.
  6. Hak de sidste 25 g mørk chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad. Hæld den smeltede chokolade i en sprøjtepose, og sprøjt en lille rund polet på toppen af hver Toffifee. Lad chokoladen størkne.
  7. Opbevar dine hjemmelavede Toffifee i en lukket beholder på køl, og tag dem gerne ud 10 minutter før servering.