Hjemmelavede karamelpopcorn

“To-die-for” lækre karamelpopcorn med et frækt strejf af salt. De er stjernegode og meget nemmere at lave selv, end man måske skulle tro.

Jeg bruger dem som pynt på kager, som topping på is og bare til at hapse af direkte fra skålen – for ja, de er umulige at stoppe med at spise, når først man er gået i gang!

Lav dem allerede i dag, eller overrask familien med hjemmelavet guf til slikskålen på fredag – popcornene er nemlig et hit både hos børn og voksne!

Hjemmelavede karamelpopcorn

Tid: 25 minutter.

1½ spsk. smagsneutral olie
60 g majskerner til popcorn
½ tsk. salt
50 g smør
80 g sukker
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. bagepulver
  1. Hæld olie og majskerner i en stor gryde, og læg låg på. Tænd for høj varme, og lad majskernerne poppe til popcorn. Tag gryden af varmen, tilsæt salt, og ryst gryden, så saltet fordeler sig. Afkøl popcornene.
  2. Bring smør, sukker og salt i kog i en gryde, og lad sukkeret smelte og blive til gylden karamel, det tager ca. 5-7 minutter. Tag gryden fra varmen, og tilsæt bagepulver under kraftig omrøring.
  3. Vend herefter hurtigt halvdelen af popcornene rundt i karamellen. Tilsæt resten af popcornene, og vend godt rundt, så alle popcorn bliver dækkede af karamel. Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Bræk dem fra hinanden, og servér dem straks til is, kage eller som snack, eller opbevar dem i en lufttæt beholder til senere.