Opskriftindeks

Hjemmelavede karamelpopcorn

“To-die-for” lækre karamelpopcorn med et frækt strejf af salt. De er stjernegode og meget nemmere at lave selv, end man måske skulle tro.

Jeg bruger dem som pynt på kager, som topping på is og bare til at hapse af direkte fra skålen – for ja, de er umulige at stoppe med at spise, når først man er gået i gang!

Lav dem allerede i dag, eller overrask familien med hjemmelavet guf til slikskålen på fredag – popcornene er nemlig et hit både hos børn og voksne!

Hjemmelavede karamelpopcorn

Tid: 25 minutter.

1½ spsk. smagsneutral olie
60 g majskerner til popcorn
½ tsk. salt
50 g smør
80 g sukker
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. bagepulver
  1. Hæld olie og majskerner i en stor gryde, og læg låg på. Tænd for høj varme, og lad majskernerne poppe til popcorn. Tag gryden af varmen, tilsæt salt, og ryst gryden, så saltet fordeler sig. Afkøl popcornene.
  2. Bring smør, sukker og salt i kog i en gryde, og lad sukkeret smelte og blive til gylden karamel, det tager ca. 5-7 minutter. Tag gryden fra varmen, og tilsæt bagepulver under kraftig omrøring.
  3. Vend herefter hurtigt halvdelen af popcornene rundt i karamellen. Tilsæt resten af popcornene, og vend godt rundt, så alle popcorn bliver dækkede af karamel. Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Bræk dem fra hinanden, og servér dem straks til is, kage eller som snack, eller opbevar dem i en lufttæt beholder til senere.

Simremad – kylling i hvidvin

Efteråret indbyder til simremad og gode gryderetter, og igår serverede jeg derfor denne dejlige kylling i hvidvin for min familie.

Retten er min fortolkning af den klassiske franske coq au vin, som jeg også elsker. Dette er blot en lys version lavet med Riesling i stedet for rødvin. Jeg piftede retten op med porrer og masser af svampe og serverede derudover brune ris og ovnbagte aspargesbroccoli til. Mums! Du kan selvfølgelig servere alt muligt andet grønt til, fx grønne bønner, asparges, bagte rodfrugter osv.

Retten lavede jeg i min Le Creuset gryde af bæredygtigt støbejern, fordi det for mig er indbegrebet af kvalitet og holdbarhed. De laver ganske enkelt gode, gedigne gryder, som holder længe og til meget, og de egner sig efter min mening perfekt til efterårets simremad.

God søndag!

Kylling i hvidvin med svampe og porrer (coq au Riesling)

Tid: 1 time. Antal personer: 4

1 hel kylling

3 spsk. olie til stegning

1 tsk. tørret timian

Salt og peber

100 g bacon

2 løg

1 porrer

2 dl hvidvin

3 dl hønsebouillon

1½ dl piskefløde

1 spsk. dijonsennep

300 g svampe, fx brune champignoner, portobello eller kantareller

1 håndfuld frisk timian og/eller persille

Tilbehør:

4 dl brune ris

200 g aspargesbroccoli

  1. Partér kyllingen i vinger, lår og bryst, så der bliver 6-8 gode stykker kylling.
  2. Krydr kyllingestykkerne med timian, salt og peber. Brun kyllingestykkerne i 1 spsk. af olien i en stor gryde på alle sider, til de får farve. Læg kyllingestykkerne til side, og tør gryden af.
  3. Skær bacon i tern, og steg dem næsten sprøde på en pande. Tag af dem, og afdryp på fedtsugende papir.
  4. Pil og hak løg. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Svits løg i 1 spsk. af olien i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt porrer, og steg videre et par minutter. Læg kyllingestykker og bacontern i gryden, og tilsæt hvidvin. Lad alkoholen fordampe i et par minutter. Tilsæt bouillon, fløde og sennep. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 25 minutter, til kyllingen er mør.
  5. Rens svampene, og skær dem i halve eller kvarte. Opvarm resten af olivenolien på en pande. Brun svampene ved høj varme i 3-4 minutter. Rør ikke for meget på panden, ryst den i stedet, så svampene ikke afgiver for meget vand. Vend de stegte svampe i kyllingegryden inden servering, og drys med frisk timian og hakket persille.
  6. Tilbehør: Kog brune ris efter anvisning på emballagen.
  7. Tænd ovnen på 210°. Fordel aspargesbroccoli på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Steg aspargesbroccoli i ovnen i 10-15 minutter, til de er møre, men stadig med lidt bid. Servér kylling i hvidvin med brune ris og broccoli.

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF LE CREUSET.

Chokoladekage med hele pærer

Efteråret er over os med alt hvad dertil hører af regn, rusk, mørke aftener, tændte stearinlys, pluk selv-æbler og pærer og ikke mindst – hjemmebagte skærekager!

Opskriften på denne saftige chokoladeskærekage med hele pærer lavede jeg for et par år siden til magasinet SPIS BEDRE, og siden har den rumsteret i baghovedet på mig, for den fortjener i den grad en gentagelse.

Kagen smager intenst af mørk chokolade og kombinationen med sæsonens saftige pærer er efter min mening helt perfekt. Så hvis du ikke ved, hvad du skal bage i weekenden, er denne kage måske et oplagt lille efterårsprojekt?

God weekend til dig!

Chokoladekage med hele pocherede pærer

Tid: 1 time. Bagetid: 1 time. Antal personer: 8

Pocherede pærer:
3 pærer
8 dl vand
160 g sukker
2 spsk. citronsaft
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade 70%
200 g blødt smør
4 æg
225 g sukker
½ tsk. stødt kanel
1/4 tsk. salt
125 g hvedemel
1 aflang bageform, 1½ liter
Til servering:
50 g karamelliseret hvid chokolade, fx Dulcey fra Valrhona eller Amber fra Summerbird
  1. Pocherede pærer: Skær bunden af pærerne, så de kan stå lige. Skræl dem, og behold stilken på. Bring vand, sukker og citronsaft i kog i en gryde, skru ned for varmen, og sæt pærerne ned i lagen. Læg låg på, og lad pærerne småkoge i 25 minutter, til de er møre. Lad pærerne dryppe af i en sigte.
  2. Chokoladekage: Tænd ovnen på 190°. Beklæd formen med bagepapir. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, og rør i blandingen med en dejskraber, til chokolade og smør er smeltet sammen.
  3. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, det meste sukker (tag et par spiseskefulde fra),kanel og salt luftigt med en elpisker. Pisk det smeltede chokoladesmør i, og vend derefter melet i.
  4. Pisk æggehviderne skummende i en anden skål. Tilsæt de par spiseskefulde sukker, du har gemt, lidt ad gangen, og pisk videre, til æggehviderne er stive. Vend forsigtigt æggehvidemassen i dejen med en dejskraber ad flere omgange, til dejen er jævn.
  5. Fordel ca. ⅓ af dejen i bunden af formen. Sæt de afkølede pocherede pærer ned i dejen, så de står stabilt på en række med lidt mellemrum imellem. Fordel resten af dejen ned mellem pærerne, så de til sidst er så dækkede, at kun stilkene stikker op. Bag kagen i ovnen i 1 time, til den er gennembagt. Dæk evt. kagen til med alufolie den sidste del af bagetiden, hvis kagen bliver for mørk. Afkøl kagen i formen i 10 minutter. Vend den forsigtigt ud, og lad den køle helt af på en rist.
  6. Servering: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Dekorér kagen med den smeltede chokolade, og lad chokoladen størkne. Servér kagen i tykke skiver.

Tip: De pocherede pærer kan laves 1-2 dage i forvejen og opbevares i lagen på køl. Så er du klar til at bage den flotte kage, lige når du har tid og lyst.

(Foto: Betina Hastoft)

Marmorkage med citron og mørk chokolade

Sommeren er i den grad forbi. Væk med de luftige marengskager og de lette sommertærter, og frem med de gode, gedigne skærekager.

Selvom jeg (også) elsker ekstravagante moussekager i lag og konfektagtige tærter med masser af mandler og chokolade, så kalder efteråret for mig bare på helt klassiske kager, som kan bages i et snuptag og nydes straks med en god kop kaffe eller te.

Marmorkagen er en klassisk skærekage i mormorstilen, og den kan altså noget. Du kan bage den helt enkelt med kakao og vanilje i de to deje, men jeg har valgt at tilsætte citronsaft og citronskal til den lyse dej, mens den mørke dej udover kakao er blevet opgraderet med lidt god, mørk chokolade.

Kagen kan sagtens bages i en almindelig springform, men jeg synes, den kommer bedst til sin ret, hvis du bager den i en randform, en kugelhopf-form eller som her i en stor charlotteform. Min form er fra Blomsterbergs og har en diameter på ca. 23 cm.

Skal kagen serveres for gæster, vil jeg foreslå, at du overdænger den med mørk chokoladeganache eller almindelig glasur før servering – det er også lækkert!

God bagelyst!

Marmorkage med citron og mørk chokolade

Tid: 20 minutter. Bagetid: 50-60 minutter. Antal personer: 6-8

200 g blødt smør
215 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knivspids salt
1 dl kærnemælk
Til den mørke dej:
3 spsk. kakao (jeg bruger Valrhona)
50 g mørk chokolade
Til den lyse dej:
fintrevet citronskal af 1 usprøjtet citron
2 spsk. citronsaft
en charlotteform, ca. 23 cm. i diameter (fx fra Blomsterbergs)
  1. Tænd ovnen på 175°. Smør formen med lidt smør, og drys den med lidt mel.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt, og sigt det i dejen. Rør dejen jævn og ensartet samtidig med, at du tilsætter kærnemælken.
  3. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål. Rør kakao og grofthakket mørk chokolade i den ene portion dej, så du får en mørk dej.
  4. Rør fintrevet citronskal og citronsaft i den anden portion dej, så du får en lys dej.
  5. Hæld de to deje skiftevis ned i formen. Træk et træspyd eller en tandstikker forsigtigt gennem dejen, så den mørke dej blander sig tilfældigt med den lyse dej og giver en marmoreret effekt.
  6. Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen. Vend den derefter ud af formen, og lad den køle helt af på en rist. Servér kagen i gavmilde, tykke skiver med en god kop kaffe eller te til.

Nemt gulerodsrugbrød uden surdej

Jeg elsker brød – alle slags faktisk! Både det lyse, det mørke, det grove, det lette, det bløde, det rustikke, det gode færdigkøbte, det hjemmebagte… you name it.

Idag skal du derfor have opskriften på et super nemt rugbrød, som jeg ofte bager herhjemme. Det er bagt uden surdej og er let og mild i smagen, så rugbrødet passer også til små børnemunde, som måske ikke er så vilde med den karakteristiske lidt sure rugbrødssmag.

Opskriften giver 2 rugbrød, så du kan med fordel fryse det ene brød ned i skiver og tage det op efter behov.

Rugbrødet smager helt og aldeles dejligt og kan serveres både til morgenmad, til højtbelagt smørrebrød og selvfølgelig i madpakken. Vi får spist sådan et rugbrød ret hurtigt herhjemme, men skulle der alligevel være lidt rester i overskud, bruger jeg det gerne til hjemmelavet øllebrød med citronskal og letpisket flødeskum – mums 🙂

Gulerodsrugbrød uden surdej

Tid: 15 minutter. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 1 time. Antal: 2 rugbrød

25 g gær
7 dl lunken vand
3 dl kærnemælk
2½ spsk. maltsirup
2 spsk. groft salt
100 g maltmel
600 g groft rugmel
300 g hvedemel
2 dl blandede frø og kerner (fx hørfrø og solsikkerkerner)
3 store gulerødder
2 rugbrødsforme
  1. Opløs gæren i lunkent vand i en skål. Tilsæt kærnemælk og maltsirup, og rør rundt. Tilsæt salt, maltmel og rugmel, og rør dejen sammen. Rør til sidst hvedemel, blandede frø og kerner og groftrevne gulerødder i dejen, og rør den godt sammen, til den er jævn og ensartet uden melklumper. Dejen skal stadig være klistret.
  2. Fordel dejen i 2 rugbrødsforme, og pres dejen godt ud i formene med bagsiden af en våd ske. Dæk formene med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 1½ time.
  3. Tænd ovnen på 200°. Bag rugbrødene i ovnen i 1 time, til de er gennembagte, og det lyder hult, når du banker brødene under bunden. Tag dem ud af ovnen, og afkøl dem på en rist. Lad dem herefter blive i formene natten over, så er de nemmere at skære i pæne skiver.
  4. Opbevar rugbrødene i en lukket pose, og frys gerne det ene brød ned i skiver til senere brug.

Hasselnøddetærte med kaffekaramel

Selvom kalenderen siger sommer, og det stadig bugner med masser af friske bær, byder jeg idag på en vidunderlig efterårsagtig tærte i anledningen af regnvejret.

Tærten består af smørsprød mørdej, saftig nøddefrangipane og fløjlsblød kaffekaramel på toppen. Den er ikke voldsom sød og har efter min mening en virkelig dejlig voksensmag.

Jeg har brugt færdigkøbt mandelmel og hasselnøddemel til fyldet. Har du ikke det, skal du blot riste mandler og hasselnødder i ovnen og selv kværne begge dele til fint mel i en minihakker eller foodprocessor, inden du går i gang med opskriften.

Jeg har desuden brugt en tærtering på 20,5 cm i diameter til min tærte, men du kan sagtens bruge en almindelig tærteform med løs bund (20 cm).

Bag tærten, kig ud på regnen, og nyd hver en mundfuld til eftermiddagskaffen!

Hasselnøddetærte med kaffekaramel

Tid: 40 minutter. Afkøling: I alt mindst 4 timer. Bagetid: 25 minutter. Antal personer: 8

Mørdej:

75 g blødt smør

50 g flormelis

1 knivspids salt

½ æg

25 g mandelmel

125 g hvedemel

Hasselnøddefrangipane:

50 g blødt smør

50 g lyst rørsukker

1 æg

1 knivspids salt

25 g mandelmel

25 g hasselnøddemel

Kaffekaramel:

150 g karamelchokolade, fx Dulcey fra Valrhona eller Gold fra Callebaut

3/4 dl piskefløde

1/4 tsk. vaniljepulver

15 g stærk, friskbrygget kaffe

1 knivspids salt

1 tærtering eller tærteform, ca. 20 cm. i diameter

  1. Mørdej: Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
  2. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteringen med dejen, så den dækker formens bund og kanter. Tænd ovnen på 175°. Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i ovnen i 10 minutter.
  3. Hasselnøddefrangipane: Pisk alle ingredienserne til frangipanen sammen i en skål. Smør den ud i den varme tærtebund i et jævnt lag, og sæt tærten tilbage i ovnen. Bag den i ca. 15 minutter, til den er gylden og fyldet er fast. Afkøl tærten på en rist.
  4. Kaffekaramel: Hak karamelchokoladen, og smelt den forsigtigt ved lav varme i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Tag skålen af varmen.
  5. Hæld fløde, vaniljepulver og friskbrygget kaffe i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver flot blank. Smag til med en smule salt.
  6. Fyld tærten op med kaffekaramel, og sæt den på køl i mindst 3 timer – gerne til næste dag. Pynt efter fri fantasi, fx som her med lidt smeltet karamelchokolade, hakkede hasselnødder og spiseligt guldstøv.

New York, New York

God sommer, kære læsere!

Idag byder jeg velkommen til vores praktikant Anna, som kommer med sine bedste bud på anbefalelsesværdige spisesteder i New York. Der er både tale om restauranter og madmarkeder, så der er noget for enhver smag og prisklasse. God appetit!

***

Af Anna Løfqvist, praktikant på Aller Mad:

På visit i storbyen over dem alle.

New York er kendt som byen, der døgnet rundt summer af liv, og der er bestemt noget om snakken. Den mangfoldige storby rummer oseaner af forskellige mennesker og ligeledes forskellige madkulturer og -oplevelser. Jeg har været så privilegeret at bo i New York i et halvt år og har derfor haft mulighed for at besøge en håndfuld af byens finere restauranter og ligeledes snuse til de mere lokale steder, som storbyen også gemmer på. Jeg har samlet de bedste af slagsen til dig lige her, som bestemt er et visit værd, hvis turen går mod staterne.

Urbanspace, East 45th & Vanderbilt Avenue:

Det er et fantastisk indendørs madmarked, der mest af alt kan sammenlignes med det tidligere Papirøen i København. Her kan du spise dig mæt i alt fra sushiwraps, lobsterrolls, stenovnspizzaer, hjemmelavede falafler og meget andet, som det lækre madmarked byder på. Dertil kan du slå dig ned med en forrygende kop kaffe eller en sund og mættende smoothie. Det gode ved madmarkedet er, at det ligger meget centralt lige ved Grand Central Station på Manhattan, og det er et oplagt sted, hvis man er en flok, der rejser sammen. Så kan alle vælge lige den madbod, de ønsker at spise fra, men stadig nyde måltidet sammen.

Besøg hjemmesiden her: https://www.urbanspacenyc.com/

Buddakan, 75 9th Avenue:

Her får du intet mindre end den bedste af den bedste asiatiske mad, du kan forestille dig, i de smukkeste omgivelser. Måske du kan genkende restauranten fra billedet? Hvis du er stor Sex And The City fan, er der nok ingen tvivl. Det var nemlig her, at Carrie holdt sin prøvemiddag inden sit bryllup. Den store og rummelige restaurant byder på forrygende mad, hyggelige omgivelser og fantastisk betjening. Det er en god idé at bestille bord, og det er hele oplevelsen værd.

Besøg hjemmesiden her: https://buddakannyc.com/

NoMo SoHo, 9 Crosby St: 

På denne fine restaurant med jordens smukkeste indgang kan du forvente lækker og indbydende mad i grønne omgivelser. Det er et velegnet sted til både morgen, middag og aften, og jeg vil klassificere det som værende i den lidt finere ende. Det er et yderst billedegnet sted, der befinder sig i hjertet af SOHO.

Besøg hjemmesiden her: https://www.nomosoho.com/nomo-kitchen/

Parker Meridien, West 56th St:

Elsker du en lækker og klassisk amerikansk burger, der samtidig byder på lidt af et eventyr? Så skal du uden tvivl besøge Parker Meridien. Det er et hotel, der bag store gardiner og smalle gange gemmer på en hyggelig burger joint. Det er en skjult lille sag, som bestemt er et besøg værd.

Besøg hjemmesiden her: https://www.burgerjointny.com/56thstreet

Dette er blot et lille udpluk af spændende spisesteder i New York, for listen er meget lang. Hvis du er så heldig, at du får brug for denne guide, ønsker jeg dig en forrygende tur til storbyen 😊

Cafe latte og mørkt bananbrød

Hverken min mand eller jeg har endnu lært at drikke helt sort kaffe – det er åbenbart ikke noget, der bare sådan lige kommer med alderen, for så ville vi nok være der allerede nu 😉 Til gengæld stornyder vi vores daglige cafe latte, som er et must om eftermiddagen, når vi skal puste ud efter en lang dag på job.

Kaffen brygger vi på vores kapselmaskine, hvilket klart er det nemmeste, når man som os kun har behov for at lave 1 kop ad gangen. Og den økologiske sødmælk skal selvfølgelig være varm og skummet til perfektion. Derfor elsker vi også vores uundværlige mælkeskummer, som egentlig er et simpelt køkkenredskab, men som gør en verden til forskel for kaffeoplevelsen – der er nemlig stor forskel på en kop kaffe med mælk og en kop kaffe med VARM og CREMET mælk.

Udvalget af mælkeskummere på markedet er vokset kraftigt de seneste år, og vi har allerede haft flere gode af slagsen herhjemme. Lige for tiden er vi ret begejstrede for den nye mælkeskummer fra Real Coffee (Barista’s Choice), der på ca. 1 minut laver varmt mælkeskum, som er tæt og cremet og derfor sidder lige i skabet til vores foretrukne cafe latte.

Mælkeskummeren er enkel at betjene, idet den kun har 1 knap, men hele 4 funktioner. Vi bruger primært funktionen “varm mælk med tykt og tæt skum”, men den kan også lave varm mælk med luftigt skum (god til varm kakao), varm mælk alene samt kold mælk med skum, som egner sig fortrinlig til sommerens iskaffer, som jeg tilfældigvis også har stor kærlighed til.

Alt i alt vil jeg give mælkeskummeren fra Real Coffee 4 store stjerner**** ud af 5 mulige. Den klarer nemlig opgaven med varm og cremet mælkeskum til perfektion! Eneste lille minus i mine øjne er, at den godt kunne bruge en hældetud til dosering af mælken i kaffen. Det er dog en petit detalje, som ikke har betydning for den egentlige funktion; nemlig at lave lækker cremet mælkeskum.

Er du nysgerrig på det mørke brød på billedet? Så kan jeg afsløre, at det er en mørk og saftig banankage med masser af chokolade! Den er super nem at bage, holder sig saftig længe og smager ualmindelig godt til en god kop kaffe.

Opskriften får du selvfølgelig herunder 🙂

Mørkt bananbrød med mørk og lys chokolade

Tid: 20 minutter. Bagetid: 40 minutter. Antal personer: 8

115 g smør
40 g kakao (jeg bruger kakao fra Valrhona)
3 modne bananer
115 g rørsukker
1 æg
1 dl kærnemælk
150 g hvedemel
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade
50 g mælkechokolade
1 aflang bageform, ca. 1½ liter

  1. Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret i en gryde.
  2. Rør smeltet smør og kakaopulver sammen i en skål. Mos bananerne, og rør dem i smørblandingen. Tilsæt rørsukker, æg og kærnemælk, og rør rundt.
  3. Bland hvedemel, salt, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i dejen.
  4. Hak de to slags chokolade groft, og vend 2/3 af chokoladen i dejen.
  5. Fordel dejen i formen, og drys resten af den hakkede chokolade på toppen af bananbrødet.
  6. Bag bananbrødet i ovnen i 40 minutter, og mærk efter med en gaffel eller et træspyd, om det er gennembagt. Afkøl på en rist, og servér bananbrødet lunt eller afkølet – gerne med en god kop cafe latte til.

Mælkeskummeren fra Real Coffee kan købes HER.

INDLÆGGET ER SPONSORERET

Verdens nemmeste jordbærtrifli

Idag skal du have opskriften på en ultra nem dessert, som hjemme hos mig hedder en “vupti dessert”. Det vil sige en dessert, som kan laves på nul-komma-fem, og vupti: Så er der serveret!

En dessert kan i mine øjne nemlig sagtens være både hurtig og nem at bikse sammen, og stadig glæde og imponere mine gæster.

Det er denne jordbærtrifli et godt eksempel på. Du skal faktisk blot piske cremen sammen, rense lidt jordbær og så er den klar til at blive anrettet.

Værsgo! Fra dig til mig – verdens nemmeste sommerdessert 🙂

Nem jordbærtrifli

Tid: 10 minutter. Antal personer: 4

250 g jordbær

16 makroner

Vaniljecreme:

2½ dl piskefløde

1 dl cremefraiche 38 %

1 spsk. vaniljesukker

Pynt:

1 spsk. grønne, usaltede pistacienødder

friske mynteblade

  1. Vaniljecreme: Pisk fløde, cremefraiche og vaniljesukker til blødt skum i en skål med en elpisker.
  2. Rens jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarte.
  3. Knus makronerne groft.
  4. Anret jordbær, makroner og vaniljecreme lagvis i flotte portionsglas, og pynt med hakkede pistacienødder og et lille mynteblad. Servér, og nyd!

 

Rabarberkage med marcipan og kokos

God påske, kære læsere! Håber I har nydt helligdagene, det smukke forårsvejr og har spist en masse dejlige påskeæg. Det har jeg nemlig 🙂

Så snart de første bundter rabarber lander på grønthandlerens hylder, skynder jeg mig i køkkenet for at trylle lækkerier frem med de røde og syrligt-søde stængler.

Jeg har tidligere delt mine opskrifter her på bloggen på kærnemælkshorn med rabarber (se bare HER) og rabarbertærte med pistaciefrangipane (den finder du HER), og idag får du en helt simpel rabarberkage, som er sød, saftig og helt uimodståelig, hvis du ligesom jeg også er vild med gode skærekager.

Gå gerne efter de slanke vinrabarber, som er ekstra flotte og røde, men alle slags rabarber kan selvfølgelig anvendes i denne opskrift.

Jeg har toppet kagen med både mandler og pistacienødder for at få masser af knas, men det er helt valgfrit. Kagen smager også rigtig dejligt uden nødder på toppen.

God fornøjelse med opskriften!

Rabarberkage med marcipan og kokos

Tid: 20 minutter. Bagetid: 30-35 minutter. Antal personer: 6

2 æg
100 g sukker
½ vaniljestang
100 g smør
100 g hvedemel
25 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
100 g marcipan
250 g rabarber
en lille springform, 18 cm i diameter
2 spsk. mandler
1 spsk. usaltede pistacienødder
1 spsk. rørsukker
Til servering:
cremefraiche

  1. Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Smelt smørret, og sæt det til side i 5 minutter.
  3. Vend hvedemel, kokosmel, bagepulver og salt i æggemassen. Riv marcipanen groft, og vend den i dejen sammen med det smeltede og letafkølede smør.
  4. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Vend halvdelen af rabarberne i dejen.
  5. Fordel dejen i formen, og drys resten af rabarberstykkerne oven på. Tryk dem let ned i dejen. Hak mandler og pistacienødder groft, og drys dem over kagen efterfulgt af rørsukker.
  6. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, og mærk efter med en gaffel eller et træspyd, om den er gennembagt. Afkøl kagen let på en rist, og servér den lun med cremefraiche til.